Έρχεται «μαύρο» στην ΕΡΑ Σπορ με εντολή Μητσοτάκη;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η απόφαση έχει παρθεί και όλα δείχνουν πως στην κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να κλείσουν την ΕΡΑ Σπορ. Μένει να δούμε αν η τραγική αυτή εξέλιξη θα γίνει πραγματικότητα…

Σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη προχωρά σήμερα ο ιστότοπος dailymedia.com.gr που δημοσιεύει πως το επιτελείο Μητσοτάκη σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, σχεδιάζει να ρίξει μαύρο στην ΕΡΑ Σπορ.

Σύμφωνα το δημοσίευμα – που ελπίζουμε να μην επαληθευτεί…. «είναι ειλημμένη η απόφαση να κλείσουν την ΕΡΑ Σπορ», γεγονός που επιβεβαιώνει και πηγή από το Ραδιομέγαρο.

Γι αυτό το λόγο και η ΕΡΑ Σπορ απαξιώνεται. Πού ακούστηκε να μη στέλνει δημοσιογράφους για να μεταδώσουν αγώνες των ομάδων μας στο εξωτερικό και να γίνεται σπικάζ… από το στούντιο; Πού ακούστηκε σε ολόκληρο Ευρωμπάσκετ να μην στέλνει κανέναν;

Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμα, δεν είναι ούτε των δημοσιογράφων ούτε των επικεφαλής. Είναι του Κωνσταντίνου Ζούλα, ως προέδρου της ΕΡΤ. Είναι όλου του Δ.Σ. της δημόσιας τηλεόρασης μα, κυρίως, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Διότι με το πρώτο, χρονικά, προεδρικό διάταγμα επί κυβέρνησης ΝΔ (στις 9 Ιουλίου 2019, δύο ημέρες μετά τις εκλογές) μεταφέρθηκαν όλες οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στον πρωθυπουργό.

Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε προσωπικά την εποπτεία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, δηλαδή της ΕΡΤ και του ΑΠΕ. Και στην περίπτωση της ΕΡΑ Σπορ δεν έχει «δεν ήξερα» ή «δεν μου το είπανε». Δεν είναι… ΕΥΠ.

«Η αποκάλυψη της στήλης όμως εμπεριέχει και σκάνδαλο», αναφέρεται μάλιστα στη συνέχεια του άρθρου που υπογράφει ο Μιντιάρχης.

Θέλετε να το πούμε «διασπάθισης δημοσίου χρήματος»; Ας το πούμε, διότι περί τέτοιου πρόκειται. Η ΕΡΤ έχει πληρώσει ήδη, για την ΕΡΑ Σπορ, 15.000 ευρώ για να έχει το δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο ανταποκριτή στο Eurobasket, και στα ματς της Εθνικής στο Μιλάνο αλλά και στα νοκ άουτ, στο Βερολίνο.

Το ταξίδι λοιπόν, «κόπηκε». Και τα χρήματα δεν επιστρέφονται. Κάποιος ξόδεψε 15 χιλιάρικα, διότι το έπαιζε και λαρτζ…

Η ΕΡΑ Σπορ δεν έχει μεγάλη ακροαματικότητα, σύμφωνοι. Αλλά αντί να προσπαθήσουν να στρώσουν λίγο το μαγαζί, να το κάνουν καλύτερο, αποφάσισαν να το κλείσουν. Πότε; Κατ’ εκτίμηση, μέσα στους επόμενους μήνες. Εξ ου και το απαξιώνουν. Για να δείχνει άχρηστο. Ποιο, το ραδιόφωνο που μεταφέρει τον παλμό από κάθε ελληνικό γήπεδο, από την επαρχία, από τα λεγόμενα μικρά σπορ. Κρίμα…

ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr