Ξενοδοχοϋπάλληλοι καταγγέλλουν φαινόμενα βίας από προϊσταμένους – Τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών

Η πρωτοβουλία εφαρμόζεται σε συνεργασία με το ΣΕΠΕ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Γραμμή καταγγελιών για περιστατικά βίας και παρενόχλησης στον χώρο εργασίας δημιουργεί το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου. Στη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης επισημαίνονται τα εξής:

«Λόγω  της  μεγάλης εντατικοποίησης εργασίας παρατηρούνται φαινόμενα βίας και παρενόχλησης (λεκτική – σωματική- σεξουαλική) από προϊσταμένους τμημάτων σε υφιστάμενους αλλά και μεταξύ των εργαζομένων σε χώρους εργασίας ξενοδοχείων.

Δυστυχώς διαπιστώνεται μια αυξανόμενη τάση των συγκεκριμένων περιστατικών με πολλαπλές συνέπειες τόσο στον εργασιακό χώρο (μείωση του επιπέδου απόδοσης των εργαζομένων αλλά και της διαταραχής των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων) όσο και στην προσωπικότητα του ατόμου (ο οποίος περιέρχεται σε κατάσταση μόνιμης αβεβαιότητας και φόβου) που συχνά προκαλεί και την εκδήλωση ψυχικών και σωματικών νοσημάτων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4808/2021 μέρος ‘H οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις υποχρεούνται να τηρούν όλα τα μέτρα  που αφορούν στην εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης – πρόληψης και καταπολέμησης της βίας και της παρενόχλησης (mobbing) στα ξενοδοχεία το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου δημιουργεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας – καταγγελιών (2810-288026), σε συνεργασία με το ΣΕΠΕ αλλά και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Κοινωνιολογίας από τους οποίους θα δίνονται οι κατευθύνσεις για περιορισμό και εξάλειψη του φαινομένου».

πηγή: https://www.cretalive.gr/