Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών-Δασεργατών Εύβοιας: Είναι Ανεπιθύμητοι στη Βόρεια Εύβοια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ρητινοκαλλιεργητών-Δασεργατών Εύβοιας :

Οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, οι χαρτογιακάδες της κυβέρνησης και της επιτροπής ανασυγκρότησης, αυτοί που μας έφεραν ως εδώ!

Το σωματείο μας την Παρασκευή 3/6/2022 πραγματοποίησε μαζική κινητοποίηση στην Αιδηψό μετά από απόφαση της γενικής μας συνέλευσης. Ακυρώσαμε μια ακόμα φιέστα για το σχέδιο «ανασυγκρότησης» με επικεφαλής και όπως φάνηκε σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Μπένο. Ματαιώσαμε τα σχέδια τους! Δεν τόλμησαν να περάσουν την πύλη οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι!

Κλείνουμε σχεδόν ένα χρόνο από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου. Σχεδόν ένα χρόνο βρισκόμαστε χωρίς δουλειά και με καμένες περιουσίες. Η ευθύνη για την ολική καταστροφή είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των κυβερνήσεων που διαχρονικά θεωρώντας “κόστος” την πολιτική προστασία από φυσικές καταστροφές την έχουν παρατήσει σμπαραλιασμένη.

Κλείνουμε σχεδόν ένα χρόνο και από τις εξαγγελίες για απασχόληση των ρετσινάδων-δασεργατών σε πρόγραμμα αποκατάστασης του δάσους. Μέχρι σήμερα το μόνο που έχουμε δει, είναι μια στοίβα χαρτούρα, που συμπληρώνουμε ξανά και ξανά για να πετάξουν έξω με διάφορα τερτίπια, πυρόπληκτους συναδέλφους!

Την ίδια στιγμή όλη η κυβέρνηση έχει σχεδόν μετακομίσει στην περιοχή μας για να γίνει η καταστροφή ευκαιρία για τις μπίζνες των ομίλων. Οργανώνουν ξανά και ξανά φιέστες με μεγαλοκαρχαρίες για το μεγάλο φαγοπότι, όπως αυτή που τους χαλάσαμε στα Λουτρά Αιδηψού με διοργανωτή τον κ. Μπένο. Όλοι τους πολύ θα θέλανε, το ηρωικό μας σωματείο να συμμετέχει στα πανηγυράκια τους. Να ξεπλένει με την παρουσία του τα σχέδια τους, που δε λογαριάζουν τις ζωές του πυρόπληκτου λαού. Για αυτό άλλωστε χρησιμοποίησαν το όνομα του σωματείου μας, στο πρόγραμμα της συνάντησης τους λαθραία και χωρίς έγκριση! Λίγη τσίπα δε θα έβλαπτε!

Η σημερινή μας κινητοποίηση έστειλε ηχηρό μήνυμα. Είστε ανεπιθύμητοι στη Βόρεια Εύβοια. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από «μεσίες», δήθεν «συνεργάτες» και φιέστες.

Οι μαζικοί και διεκδικητικοί μας αγώνες, η ενότητα του κλάδου μας, η αλληλεγγύη που τη δεχόμαστε από τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, αλλά και την προσφέρουμε, αυτή είναι η συνταγή μας για ότι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα!

Ζητάμε Εδώ και Τώρα:

Να ξεκινήσει το πρόγραμμα για την απασχόληση ρετσινάδων και δασεργατών,

για τουλάχιστον 15 χρόνια, χωρίς αποκλεισμούς!

• Δεν κάνουμε πίσω, γιατί πίσω από αυτό υπάρχει δυστυχία και ξεριζωμός!

• Δεν κάνουμε πίσω, γιατί το χρωστάμε στις οικογένειες μας και στους συναδέλφους μας, στους συγχωριανούς μας και σε αντίθεση με αυτούς που κυβερνάνε, εμείς έχουμε μπέσα!

Στην κινητοποίηση σας δώσαμε διορία 10 μέρες για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας! Τον δρόμο του αγώνα τον ξέρουμε καλά!

Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών-Δασεργατών Εύβοιας