Η Κεραμέως φέρνει νομοσχέδιο που προβλέπει ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές

Τον νέο νόμο – πλαίσιο για τα ΑΕΙ παρουσίασε η Νίκη Κεραμέως, ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει ουσιαστικά την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων. Κι αυτό λίγες μέρες μετά την ήττα της ΔΑΠ στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές.

Η απόφαση να μπουν στον «πάγο» οι φοιτητικές παρατάξεις δεν είναι κάτι που ακούγεται και γράφεται για πρώτη φορά. Σε ακριβώς αυτό είχε αναφερθεί προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συγκεκριμένα το 2018, συναντώντας όμως αντιδράσεις και εντός της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει στη σχετική νομοθετική ρύθμιση μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές του 2019.

Και αποφάσισε να ανάψει το «πράσινο φως» για να γίνει αυτό τώρα, μετά την πρόσφατη ήττα της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι εκλογές των φοιτητών θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο και θα δημιουργηθούν Συμβούλια Φοιτητών σε κάθε ΑΕΙ.

Ο σχεδιασμός έχει συναντήσει ήδη τεράστιες αντιδράσεις από την πανεπιστημιακή κοινότητα κι αυτό γίνεται αντιληπτό από τα εκατοντάδες σχόλια κατά της υπουργού Παιδείας ακριβώς για το ζήτημα στα social media και πολύ περισσότερο στο twitter.

ΠΗΓΗ: https://www.ieidiseis.gr/