ΠΟΕ-ΟΤΑ: Kαταγγέλει αστυνομική βία μέσα στο ΥΠΕΣ

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών με τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα. Σύμφωνα με τους εργαζομένους ο υπουργός δήλωσε αναρμόδιος για τη μονιμοποίησή τους κι έτσι στις 31 του μήνα 4.000 συμβασιούχοι σε Δήμους και Περιφέρειες μένουν άνεργοι.

Υπάρχει επίσης καταγγελία για αστυνομική βία σε βάρος της 11μελους αντιπροσωπείας όταν έκλεισαν οι πόρτες του υπουργείου. Σύμφωνα με την καταγγελία, η διμοιρία τους περικύκλωσε, τους έσπρωξε με τις ασπίδες, μ’ αποτέλεσμα να πέσει ένα άτομο κάτω κι έριξε χημικά σε κλειστό χώρο. Η ενέργεια έγινε μετά από διαμαρτυρία των αντιπροσώπων για την παρουσία τους. «Εμείς με τα πρόσωπα και τα ονόματά μας είμαστε εδώ γιατί έχετε τις διμοιρίες», είπαν στον υπεύθυνο ασφαλείας πριν το συμβάν.

Νωρίτερα, με φωσφοριζέ γιλέκα, τις πορτοκαλί σημαίες της ΠΟΕ ΟΤΑ και πανό που έχουν μηνύματα ενάντια στις απολύσεις, οι εργαζόμενοι των Δήμων πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία τα γραφεία της ομοσπονδίας τους στο Μεταξουργείο και τελική κατεύθυνση το υπουργείο Εσωτερικών και τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

«Όχι άλλους φόρους και περικοπές, μαζικές προσλήψεις για όλες τις δομές», «Οι δήμοι ανήκουν στους δημότες, όχι στους εργολάβους και στους ιδιώτες», φώναξαν οι διαδηλωτές με συμμετοχή εργαζομένων απ’ όλους τους Δήμους της Αθήνας.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους δήμους (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι ΕΣΠΑ που απασχολούνται σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κοινωνικές δομές, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που έμειναν εκτός εργασίας, σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενοι που απασχολούνται συνεχόμενα σε εντολή δικαστικών αποφάσεων και στα προγράμματα Άθλησης για Όλους κ.ά.).

Βασική διεκδίκηση αποτελεί επίσης η άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού «ώστε οι δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν σε ανθρώπινο δυναμικό».

πηγή: .aftodioikisi.gr