Η Ένωση Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ καλεί όλα τα μέλη στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και στην συγκέντρωση στις 11πμ στο Πασαλιμάνι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ

Η Ένωση Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ καλεί όλα τα μέλη στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και στην συγκέντρωση στις 11πμ στο Πασαλιμάνι

Για όλους εμάς τους εργαζόμενους, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και μνήμης των αγώνων της εργατικής τάξης. Συμβολίζει και συμπυκνώνει τους αγώνες ολόκληρων γενιών εργατών και εργατριών και συνεχίζει να περνά το μήνυμα ότι μόνο με αγώνες μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο. Η περίοδος που ζούμε έχει τεράστιες προκλήσεις και προβλήματα που επιδεινώνονται από έναν ακόμη άδικο πόλεμο στην Ευρώπη μετά την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η ακρίβεια, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητά για το μέλλον μας είναι μια καθημερινότητα με την οποία δεν συμβιβαζόμαστε. Η κυβέρνηση βάζει πλάτη στην κερδοσκοπία  των εταιρειών ενέργειας και παράλληλα κλείνει τα μάτια μπροστά στη φτώχεια και την ανεργία. Μεθοδικά και με χειρουργική ακρίβεια υλοποιεί την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της τρία χρόνια τώρα με δραματικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό.

Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικό από νεοφιλελεύθερους οσφυοκάμπτες του μεγάλου κεφαλαίου. Ένα μακάβριο αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών είναι η τεράστια αύξηση τα τελευταία χρόνια των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Αυτοί που ξήλωσαν κάθε ελεγκτικό μηχανισμό για την προστασία της εργασίας και την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων φέρουν τεράστιες ευθύνες για τις ζωές που χάνονται.

Διεκδικούμε να καταργηθεί το αντεργατικό πλαίσιο (νόμος Χατζηδάκη) που ποινικοποιεί τα συνδικάτα και τους εργατικούς αγώνες. Διεκδικούμε αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας.

Ενώνουμε τις φωνές μας και διεκδικούμε:

·       Επαναφορά της προστασίας της εργασίας και των εργαζομένων

·       Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε όλους τους κλάδους

·       Λήψη μέτρων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων

·       Αυξήσεις στους μισθούς όχι στα βασικά αγαθά και στην ενέργεια

·       Οι λαοί χρειάζονται ειρήνη-Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς

Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 11πμ στο Πασαλιμάνι

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ