Νέες καταγγελίες για τον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Ε΄ΕΛΜΕ

Κατηγορείται και για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων και προσβολή της προσωπικότητας εργαζομένων.

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ της Ε´ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καθώς στην πρόταση διαγραφής του Χ.Β. που ψήφισε η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στις 13 του μηνός για τη συμπεριφορά του στο Δίκτυο Αλφα και τις παραβιάσεις του καταστατικού της Ενωσης, προστέθηκε και η καταγγελία των εργαζομένων στο Δίκτυο για την παραβίαση από μέρους του των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και για προσβολή της προσωπικότητάς τους.

Για την υπόθεση έχουμε ήδη αναφερθεί («Εφ.Συν.», 11.04.2022, «Καταγγελίες της Ε΄ ΕΛΜΕ εναντίον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ»), ενώ ο καταγγελλόμενος δεν προσήλθε στη Γ.Σ. να δώσει εξηγήσεις για τη στάση του και καλείται εκ νέου σε νέα Γ.Σ. να απολογηθεί «για την απαράδεκτη, αυταρχική, αντισυναδελφική και απρεπή συμπεριφορά του προς τις εργαζόμενες του Δικτύου Αλφα και για τη συστηματική παραβίαση των αρχών του καταστατικού της ΕΛΜΕ». Ειδικότερα, η συνέλευση των καθηγητών τον κατηγορεί ότι εξαπατούσε την ΕΛΜΕ και το Δίκτυο Αλφα, ενήργησε ενάντια στις αρχές του σωματείου και εξέθεσε το σωματείο και τον κλάδο των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με όσα του προσάπτουν, «λίγες μέρες μετά την καθαίρεσή του από την ΕΛΜΕ (22/2/2022), επανήλθε στο Δ.Σ. του Δικτύου Αλφα, αυτή τη φορά ως εκπρόσωπος του Δήμου Αμπελοκήπων, ο οποίος τον όρισε χωρίς να είναι εκλεγμένος στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου και παρά την αντίθεση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και την ενημέρωση για την καταγγελία της Ε´ ΕΛΜΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο», ενώ παράλληλα «από την πρώτη στιγμή μεθοδεύει την αποβολή της Ε´ ΕΛΜΕ από το Δίκτυο Αλφα, απαιτώντας να αντικατασταθεί η ΕΛΜΕ από άλλο φορέα».

Η απόφαση της Συνέλευσης κοινοποιήθηκε στην ΟΛΜΕ, στην ΑΔΕΔΥ, στο Δίκτυο Αλφα και στις δημοτικές αρχές της περιοχής οι οποίες έχουν εκπροσώπους στο Δίκτυο Αλφα και ζητά από τον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης να αντικαταστήσει τον καταγγελλόμενο από εκπρόσωπό τους στο Δίκτυο Αλφα.

Σε αυτά προστέθηκαν οι έγγραφες καταγγελίες από τις εργαζόμενες για αυταρχική, προσβλητική, απρεπή συμπεριφορά και κατάχρηση εξουσίας. Στο τρισέλιδο ενυπόγραφο κείμενο της καταγγελίας οι εργαζόμενες αναφέρουν ότι ο Χ.Β. δημιούργησε προβλήματα σε μεγάλο βαθμό στη λειτουργία της επιστημονικής ομάδας και της υπηρεσίας γενικότερα, δεν επέδειξε τον αρμόζοντα σεβασμό ούτε απέναντι στις εργαζόμενες ούτε απέναντι στον χώρο, στο έργο και στους πόρους της υπηρεσίας και μετά από επανειλημμένες υποδείξεις για τη συμπεριφορά του οι εργαζόμενες κατέφυγαν σε δικηγόρο και του επέδωσαν κείμενο με το οποίο ζητούσαν να σταματήσει τις προσβλητικές, απρεπείς συμπεριφορές και τις απειλές, επιφυλασσόμενες και για τα περαιτέρω.

πηγή: efsyn.gr – Απόστολος Λυκεσάς