Αποζημίωση χιλιάδων δολαρίων σε εργαζόμενο που απολύθηκε γιατί είχε κρίσεις πανικού

Αμερικανική εταιρεία θα υποβάλλει αποζημίωση ύψους 450.000 δολαρίων σε υπάλληλο που απολύθηκε… λόγω των κρίσεων πανικού.

Η εταιρεία Gravity Diagnostics, που εδρεύει στο Κεντάκι, πρόκειται να δώσει υψηλή αποζημίωση σε έναν υπάλληλό της που απολύθηκε επειδή έπαθε κρίση πανικού στο πάρτι γενεθλίων που του οργάνωσαν οι συνάδελφοί του.

Συγκεκριμένα, ο Κέβιν Μπέρλινγκ, που υποστηρίζει ότι πάσχει από άγχος, είχε προειδοποιήσει την προϊσταμένη του ότι δεν επιθυμούσε να γιορτάσει τα γενέθλιά του επειδή του ξυπνούσαν άσχημες μνήμες από το διαζύγιο των γονιών του. Όμως στις 7 Αυγούστου 2019, όταν οι υπάλληλοι έκαναν διάλειμμα για φαγητό, είδε τους συναδέλφους του να του εύχονται «χρόνια πολλά» και διαπίστωσε ότι είχαν αναρτήσει ένα ευχετήριο πανό στην αίθουσα ανάπαυσης. Τότε αποσύρθηκε στο αυτοκίνητό του και όπως ισχυρίζεται έπαθε κρίση πανικού.

Την επόμενη ημέρα εμφανίστηκε οργισμένος στη συνάντηση των υπαλλήλων δηλώνοντας με κάθε τρόπο τη δυσαρέσκειά του. Η προϊσταμένη και ένας άλλος εργαζόμενος που ήταν παρόντες «φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους» και η εταιρεία αποφάσισε να απολύσει τον Κέβιν Μπέρλινγκ.

Ο απολυμένος υπάλληλος απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη, ισχυριζόμενος πως η εταιρεία κάνει διακρίσεις λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Στα τέλη Μαρτίου δικαιώθηκε, αφού του επιδικάστηκε ποσό ύψους 450.000 δολαρίων – τα 150.000 για την απώλεια εισοδήματος που υπέστη και τα υπόλοιπα για «τον εξευτελισμό, την απώλεια αυτοεκτίμησης και την οδύνη» που του προξένησε η απόλυση.

Ο δικηγόρος της εταιρείας από την άλλη επισημαίνει πως η εταιρεία δεν κάνει διακρίσεις, δεν είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα υγείας του υπαλλήλου της και σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

«Οι εργοδότες, ιδίως αυτήν την περίοδο που σημειώνονται βιαιοπραγίες στους χώρους εργασίας, έχουν το δικαίωμα και οφείλουν να λαμβάνουν μέτρα, όπως εδώ, για να προστατεύσουν τους εργαζομένους τους», είπε ο δικηγόρος.

πηγή: ieidiseis.gr