Μαζική αντίδραση στους «φουσκωμένους» λογαριασμούς: Στα δικαστήρια για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας κατά της «ρήτρας αναπροσαρμογής» που έχει οδηγήσει σε υπέρογκους λογαριασμούς. Η «ρήτρα αναπροσαρμογής» αντικατέστησε τη «ρήτρα CO2» που ίσχυε για τα τιμολόγια ρεύματος χαμηλής τάσης

Η «ρήτρα αναπροσαρμογής» συνδέει τα τιμολόγια της ΔΕΗ με την εξέλιξη της αγοράς του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και αντικαθιστά τον αντίστοιχο μηχανισμό που ίσχυε και βασίζονταν στη ρήτρα CO2 δηλαδή στη διακύμανση των τιμών με βάση τα δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, «εχουμε αναθέσει σε συγκεκριμένους δικηγόρους να συντάξουν σχέδια αγωγών, ζητώντας τον περιορισμό της ρήτρας αναπροσαρμογής». Ο ίδιος τόνισε πως έχουν βγει δυο αποφάσεις σε περιφερειακά δικαστήρια της χώρας, όπου κρίθηκε ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι υπερβολική και υπάρχει και από τον συνήγορο του πολίτη έγγραφα που ζητά από τη ΔΕΗ να περιορίσει στο μισό την ρήτρα αναπροσαρμογής».

«Υπάρχουν ήδη αποφάσεις δικαστικής προστασίας. Έχουμε νομική βάση για να το διεκδικήσουμε. Θα προσφύγουμε το συντομότερο δυνατόν. Θα γίνει για όλους τους παρόχους, τα μεγαλύτερα προβλήματα υπάρχουν στη ΔΕΗ και σε παλιούς χρήστες».

πηγή: dikaiologitika.gr