Διαμαρτυρία εργαζόμενων του ΟΑΕΔ: Δέχθηκαν επίθεση των ΜΑΤ

Αποφασιστική και αγωνιστική απάντηση στην καταστολή και στην ποινικοποίηση του αγώνα τους, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τον Οργανισμό, έδωσαν με τη σημερινή τους απεργία και τη συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης στον Άλιμο οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ, έχοντας στο πλευρό τους συνδικάτα και φορείς.

Παρά τη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την πανελλαδική απεργία των υπαλλήλων του Οργανισμού, και τις προειδοποιήσεις της διοίκησής του να μην απεργήσουν, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το κτίριο της διοίκησης στον Άλιμο.

Ένταση επικράτησε μεταξύ ορισμένων διαδηλωτών και αστυνομικών, που φρουρούσαν την είσοδο. «Η εργασία είναι δικαίωμα» και «Όχι στις διαγραφές των ανέργων» έγραφαν μεταξύ άλλων τα πανό.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων έχει καταγγείλει στη σχετική ανακοίνωσή της πως το σχέδιο νόμου «θα επιφέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο που θα αντιμετωπίζονται στο εξής οι άνεργοι, προκαλώντας μαζικές διαγραφές από τα μητρώα ανέργων και εισάγοντας σκληρές ποινές εναντίον τους». Εκτιμά δε πως η ψήφιση συνεπάγεται την εισαγωγή νέου τρόπου διοίκησης του ΟΑΕΔ, «έναν τρόπο ανενόχλητης Διοίκησης και κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος».

Συνδικάτα, φορείς, κοινωνικοί εταίροι και κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν επικρίνει το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, ενώ έντονη δέχτηκε και η προσπάθεια του υπ. Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, να γενικεύσει τις περιορισμένες παρατυπίες, εμφανίζοντας ως απατεώνες τους εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ.  

Μιλώντας νωρίτερα στη συγκέντρωση ο Γιώργος Μακράκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΑΕΔ, κατήγγειλε την κυβέρνηση και τη διοίκηση του Οργανισμού για την επιχείρηση ποινικοποίησης της σημερινής τους απεργίας. Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο αλλάζει τον χαρακτήρα του Οργανισμού, ενοχοποιεί τους ανέργους και προχωρά σε μαζικές διαγραφές τους.

EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

πληροφορίες εφσυν