Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Κάλεσμα για συμμετοχή στην Απεργία 6 Απρίλη

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, καλεί τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου και να δώσουν το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση που συνδιοργανώνει μαζί με το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στις 10:30, έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου.

Η απεργία αυτή γίνεται στον απόηχο της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, που έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο αμάχων, τη δημιουργία προσφυγικών ροών, αλλά και φτώχεια για τους λαούς ανά τον κόσμο, με τις τιμές των αγαθών να καλπάζουν. Αποτελεί λοιπόν βασικό αίτημα της απεργίας, να σταματήσει τώρα ο πόλεμος!

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είδαν αυξήσεις στους μισθούς τους, αλλά υπέστησαν περικοπές έως και 40%, μειώσεις που μαζί με το πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης, δεν έχουν αρθεί από τις κυβερνήσεις, τόσο από την παρούσα, όσο και από την προηγούμενη. Επίσης, εξακολουθεί να υπάρχει το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης για τους μισθωτούς με ακαθάριστο ετήσιο εισόδημα 13.000 ευρώ, ενώ στον αντίποδα δεν την επιβαρύνεται ένας επιχειρηματίας με ετήσιο εισόδημα π.χ. 150.000 ευρώ.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, με τις αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί, την ίδια στιγμή που δεν θίγεται η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., όχι μόνο δεν κάνει κάτι για να επιλύσει τα προβλήματα, αλλά εργαλειοποιεί και τον πόλεμο στην Ουκρανία, για να μεταθέσει τις ευθύνες τις και να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Με την απεργία αυτή, μπορούμε οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να βάλουμε φρένο σε αυτή την πολιτική. Να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια!

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, ενάντια στις πολιτικές π[ου εξαθλιώνουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τους οδηγούν στην φτώχεια.

Σε αυτή συγκυρία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. Οικονομικά:

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  • Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

2. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

3. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

5. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!!!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ, 10:30

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Για το  Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Γ. Φαββατάς