Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος / «Το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη»

Μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια. Μαθητές, φοιτητές, κόμματα και συλλογικότητες τιμούν και φέτος τη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια, όταν ο ειδικός φρουρός Επαμεινώντας Κορκονέας χωρίς να προηγηθεί κανένα επεισόδιο, γονάτισε, τον σημάδεψε με το όπλο του και τον σκότωσε

Mαθητές και φοιτητές έδωσαν δυναμικό «παρών» στα Προπύλαια για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου.

Με σύνθημα «Το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία στους δρόμους του κέντρου.

Λίγο αργότερα, η πορεία χωρίστηκε στα δυο, καθώς οι φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια, ενώ οι αντιεξουσιαστικές ομάδες παρέμειναν στη Πεσμαζογλου.

Παράλληλα, συγκινητικές στιγμές εξελίσσονται από το πρωί στο μνημείο που έχει στηθεί στην οδό Μεσολογγίου, όπου πλήθος κόσμου συρρέει για να αφήσει ένα λουλούδι. Μια τέτοια, το ελαφρύ χτύπημα ενός ανθρώπου στο μάρμαρο του μνημείου, σαν να έδινε κουράγιο στον Αλέξανδρο μ’ ένα χτύπημα στην πλάτη.

Οι συγκεντρώσεις μνήμης θα συνεχιστούν το απόγευμα στις 6 με το κάλεσμα να απευθύνουν κόμματα και συλλογικότητες στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις όπως στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο, τα Γιάννενα, την Ξάνθη και άλλες πόλεις.

Στο μεταξύ, η αστυνομία προχώρησε ήδη σε 6 προσαγωγές – προληπτικές όπως υποστηρίζει – ατόμων στα Προπύλαια. Ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» είναι κλειστός από τις 10.30 το πρωί και οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία έχει επιστρατεύσει χιλιάδες αστυνομικούς ενώ η τροχαία προγραμματίζει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

(Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαντωνίου)

πηγή: avgi