Προσλήψεις στους ΟΤΑ: «Συγχώνευση» 1.143 ετήσιων προσλήψεων με την 13Κ/2021 προκρίνει το ΥΠΕΣ (εγκύκλιος)

Ένα σύνολο 1.143 θέσεων σε Δήμους και Περιφέρειες περιλαμβάνει ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων για το έτος 2022, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε την Πέμπτη (31 Μαρτίου) το υπουργείο Εσωτερικών. Με την εγκύκλιο αυτή το υπουργείο ενημερώνει τους ΟΤΑ για τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις και, όπως προκύπτει, υπάρχουν δυνατότητες για την κάλυψη των θέσεων: είτε μέσω της διαδικασίας του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, είτε με σειρά προτεραιότητας από πίνακα επιλαχόντων προηγούμενου διαγωνισμού ΑΣΕΠ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο αναφέρονται στο έγγραφο.

Παράλληλα, η εγκύκλιος ενημερώνει τις αυτοδιοικητικές υπηρεσίες ότι υπάρχει και η δυνατότητα κάλυψη των εγκεκριμένων θέσεων από τους πίνακες επιλαχόντων της 13Κ/2021 Προκήρυξης του ΑΣΕΠ – η οποία, όπως έχετε ενημερωθεί από την aftodioikisi.gr- προσφέρει 1.468 θέσεις σε Δήμους και Περιφέρειες. Η δυνατότητα να «ενσωματωθούν» θέσεις της προκήρυξης του ΑΣΕΠ στις εγκεκριμένες προσλήψεις γίνεται καθώς πολλές από τις θέσεις «εμφανίζουν ομοιογένεια με τους κλάδους – ειδικότητες των θέσεων που εγκρίθηκαν προς πλήρωση για το έτος 2022».

Μάλιστα, το υπουργείο προκρίνει τη συγκεκριμένη διαδικασία «συγχώνευσης» ως «την πλέον ενδεδειγμένη για να επιτευχθεί η κάλυψη των θέσεων και η ολοκλήρωση των προσλήψεων σε σύντομο χρονικό διάστημα, προς ενίσχυση των υπηρεσιών σας με ανθρώπινο δυναμικό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Όπως έχει γράψει η ιστοσελίδα μας, τα τελικά αποτελέσματα της 13Κ/2021 αναμένεται να εκδοθούν τον Δεκέμβριο, δηλαδή στα τέλη του 2022. Ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ εκτιμάται ότι θα διεξαχθεί το φθινόπωρο του 2022 και επομένως οι επιτυχόντες θα ανακοινωθούν το 2023.

Ο εγκεκριμένος ετήσιος προγραμματισμός (2022) προσλήψεων περιλαμβάνει προσλήψεις 1.110 θέσεις μόνιμου προσωπικού και 33 θέσεις δικηγόρων – νομικών συμβούλων με σχέση έμμισθης εντολής, σύμφωνα με την εγκύκλιο.

Η προκήρυξη 13Κ/2021 περιλαμβάνει:

1.124 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

306 θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

36 θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο:

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr