Διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλία

Σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ προέβησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ στη Λάρισα. Διαμαρτυρία που διοργάνωσε η Ένωσή μας στα πλαίσια των πανελλαδικών δράσεων που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ ενάντια στην ψήφιση του Νομοσχεδίου για τον ΟΑΕΔ.

Ενάντια στις αλλαγές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο και αφορούν την υπόσταση του ΟΑΕΔ ως έναν οργανισμό με κοινωνικό χαρακτήρα όπως τον γνωρίζαμε έως τώρα.

Ενάντια στο ποινολόγιο για τους ανέργους, ως δήθεν πολιτική ‘’κινήτρων’’ και απασχόλησης για τους συμπολίτες μας. Ενάντια στην αλλαγή του χαρακτήρα του ΟΑΕΔ από υποστηρικτικό και οργανισμό στήριξης της κοινωνίας σε έναν κατασταλτικό μηχανισμό.

Ενάντια στις οργανωτικές αλλαγές του νέου οργανισμού που καταργούν την κοινωνική πλειοψηφία που έως σήμερα είχε ο ΟΑΕΔ και είμαστε γιαυτο όλοι μας μέχρι σήμερα  περήφανοι.

Ενάντια στην διάλυση του ελεγκτικού μηχανισμού του ΟΑΕΔ.

Κατά της υπερδοσολογίας της κατάρτισης για το εργατικό δυναμικό της χώρας μας που δεν θα φέρει κάτι άλλο παρά την δημιουργία του επαγγελματία καταρτιζόμενου.

Την συγκέντρωση στήριξαν με την συμμετοχή τους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γιάννης Σκολκας και Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Μπίκας

Καταδικάζουμε την παρουσία της αστυνομίας σήμερα το πρωί στην διοίκηση του ΟΑΕΔ στην Αθήνα όπου οι συνάδελφοι των υπηρεσιών της Αθήνας συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν και να ενημερωθούν.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, ο φόβος δεν θα επικρατήσει.

Μαζί με την κοινωνία μαζί με τους ανέργους

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γενική Γραμματέας

Μπαζιάνας Γεώργιος                                                      Μακρή Κλεονίκη