Οργανώσεις/συλλογικότητες γυναικών καλούν σε δημόσια διαμαρτυρία – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

Το κάλεσμα:

Σε συνεργασία με φεμινιστικές και γυναικείες συλλογικότητες καλούμε σε δημόσια εκδήλωση για να φωνάξουμε, να διαμαρτυρηθούμε, να καταγγείλουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους ισχυρούς της γης, εκφραστές μιας σκληρής πατριαρχικής μιλιταριστικής και ιμπεριαλιστικής αντίληψης.

Καταγγέλλουμε τη Ρωσία του Πούτιν για την εισβολή σε ένα ανεξάρτητο κράτος καταπατώντας διεθνείς συμβάσεις και αρχές, προκαλώντας την καταστροφή της χώρας και θανάτους χιλιάδων άμαχων, δημιουργώντας τεράστιο κύμα προσφυγιάς και μετανάστευσης.

Καταγγέλλουμε το ΝΑΤO και την Ε.Ε για τις πολιτικές τους, τις στρατιωτικές τακτικές, με την επικίνδυνη επέκταση στην ευρύτερη περιοχή και την συνέχιση του πολέμου με τη τροφοδότηση και ενίσχυση των εξοπλισμών, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ένταση και επιθετικότητα της Ρωσίας

Καταγγέλλουμε την έλλειψη βούλησης των κυρίαρχων κρατών να εξαντλήσουν διπλωματικές προσπάθειες αποτροπής της συνέχισης του πολέμου.

Καταγγέλλουμε τις κυβερνήσεις που, στο όνομα της υποτιθέμενης ασφάλειάς μας, συνεχίζουν να χρηματοδοτούν με τεράστια ποσά εξοπλισμούς σε βάρος των κοινωνικών υποδομών, της εργασίας, της υγείας, της βελτίωσης της ζωής των ανθρώπων.

Καταγγέλλουμε την πολεμοχαρή διάθεση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, την απειλή της Ρωσίας του Πούτιν για χρήση της πυρηνικής ενέργειας ως μέσο εκβιασμού απειλώντας για παγκόσμιο πόλεμο.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ αλληλέγγυες στον Ουκρανικό λαό και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια ειρήνης.

Πιστεύουμε στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών και διαδηλώνουμε μαζί με όλες τις φεμινιστικές και αντιπολεμικές φωνές και δυνάμεις να σταματήσει ο πόλεμος, να σταματήσει η συνεχιζόμενη καταστροφή μιας χώρας, να σταματήσει το προσφυγικό κύμα και η αναγκαστική έξοδος εκατομμυρίων ανθρώπων από τη χώρας τους, να δοθεί στον αποκλεισμένο λαό της Ουκρανίας το δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την ειρήνη.

Την Τρίτη 29 Μαρτίου γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις διαδηλώνουμε στα Προπύλαια, στις 7 το απόγευμα, ενώ στις 8 υπάρχει στο ίδιο μέρος μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στην οποία μπορούμε να μετέχουμε και να διαδώσουμε το φεμινιστικό μας μήνυμα με φυλλάδια και ομιλίες.

Οργανώσεις/συλλογικότητες που συμμετέχουν:

1. ΤΟ ΜΩΒ

2. KEDE Women’s Network -Δίκτυο Γυναικών ΚΕΔΕ

3. Ομάδα Γυναικείων Δικαιωμάτων

Κοινωνικής Παρέμβασης Δυτικά

4. Mother’s Wings

5. ΔΙΟΤΙΜΑ, Κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα

6. Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση – Ελλάδα (WIFT GR)

7. «η φωνή της», δίκτυο γυναικών συγγραφέων κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών.

8. ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ Σύλλογος Πολύτεκνων Μητέρων

9. Ομάδα Γυναικών του Συλλόγου

Κοινωνικής και Πολιτιστικής Παρέμβασης Θρυαλλίδα

10. Πρωτοβουλία Γυναικών Πειραιά

11. Ελληνικό Δίκτυο για την Φεμινιστική Απεργία της 8ης Μάρτη