Πλεύρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της αναστολής των υγειονομικών

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό με το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, διότι αφενός οι μισοί άνω των 60 από όσους δεν είχαν εμβολιαστεί, παραμένουν ανεμβολίαστοι, οι δε οι υγειονομικοί επιπλέον των 7.000 περίπου που δεν έχουν κάνει καμία δόση, ενώ υπάρχουν και πολλοί άλλοι στους 300.000 που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Το απόλυτο μπάχαλο δηλαδή, που δείχνει όχι μόνο ότι η υποχρεωτικότητα και οι οπαδοί της απέτυχαν παταγωδώς, αλλά και ότι αυτοί που είναι οι πιο δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση και τα κόμματα που θέλουν να επιβάλουν την υποχρεωτικότητα, είναι όσοι αναγκάστηκαν να εμβολιαστούν με δύο δόσεις (ή μία με το μονοδοσικό) και όχι μόνο δεν πήραν τη ζωή τους πίσω, αλλά συνεχίζουν να βιώνουν την παράνοια.

Έτσι η τοποθέτηση του υπουργείου υγείας Θάνου Πλεύρη στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την δείχνει ότι η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα πίσω, με δεδομένη την εικόνα στα νοσοκομεία, που φαίνεται από τον αδικαιολόγητο αριθμό των θανάτων και περιγράφεται και από τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα.

«Ισχύει το ίδιο και για τους υγειονομικούς. Δεν μπαίνουν μεν σε αναστολή, όπως οι συνάδελφοί τους που δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου, ωστόσο πρέπει να ακολουθήσουν το εργασιακό πρωτόκολλο δηλαδή με τα 2 rapid tests και έχουν τους περιορισμούς που έχουν οι ανεμβολίαστοι. Εμβολιασμένοι είναι και αυτοί που έχουν κάνει την 2η δόση, ωστόσο δεν μπορούμε ισοπεδώσουμε την κατάσταση ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

«Μέχρι τις 31 Μαρτίου υπάρχει αναστολή, από εκεί και πέρα ή θα συνεχιστεί ή θα τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας και τότε θα πρέπει να επιλέξουν τον εμβολιασμό ή όχι. Αυτή τη στιγμή υπολογίσουμε ότι 1.000 άτομα, από το ΕΣΥ, που έχουν νοσήσει και δεν ξέρουμε στο πέρας του 3μηνου εάν θα εμβολιαστούν ή όχι. Υπάρχει το δεδομένο της παράτασης της αναστολής και δεύτερον εάν αποφασίσουμε ότι παραμένει η πανδημία, και είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, τότε εκείνος που δεν θα εμβολιαστεί θα προβεί σε αναστολή εργασίας. Δεν έχουμε ξεκαθαρίσει εάν στις 31 Μαρτίου θα επιλέξουμε την αναστολή ή την παράταση της αναστολής», επισήμανε ο Θάνος Πλεύρης.

Σημειώνεται ότι σε προηγούμενες δηλώσεις του τόσο ο ίδιος όσο και άλλα κυβερνητικά στελέχη έκαναν δηλώσεις για απόλυση των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

πηγή: sofokleousin.gr