«Παίδων» Πεντέλης: Υπαναχωρεί η κυβέρνηση για το εμβολιαστικό κέντρο

Παραμένει… νοσοκομείο το «Παίδων» Πεντέλης, μετά τον σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο. Έτσι, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσε ότι το νοσοκομείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί πλήρως, να δέχεται τακτικά περιστατικά, για νοσηλείες, χειρουργεία και τακτικά ιατρεία.

Ειδικότερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας, «το νοσοκομείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί πλήρως, να δέχεται τακτικά περιστατικά, για νοσηλείες, χειρουργεία και τακτικά ιατρεία. Η φροντίδα των μικρών ασθενών θα συνεχιστεί απρόσκοπτα σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, ενώ θα εξυπηρετούνται και όσα επείγοντα περιστατικά φτάνουν στο Νοσοκομείο. 

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Παίδων Πεντέλης προσφέρονται για την παράλληλη λειτουργία νοσηλευτικών και εμβολιαστικών δραστηριοτήτων, ενώ διαθέτουν και χώρο στάθμευσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση γονέων και παιδιών».

Την αλλαγή στάση της κυβέρνησης είχε προαναγγείλει ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας. Όπως ανέφερε, οι εφημερίες στο  «Παίδων» Πεντέλης έγιναν σήμερα κανονικά, όπως θα γίνουν και τις επόμενες ημέρες. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη συνέχεια παρέπεμψε στη Μίνα Γκάγκα για σχετικές ανακοινώσεις.

Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου είχε αναφέρει ότι «διαφαίνεται υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα του Παίδων Πεντέλης. Η ομόθυμη αγωνιστική στάση των υγειονομικών και η οργή των πολιτών – χρηστών υγείας φέρνει αποτελέσματα».

Διαφαίνεται υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα του Παίδων Πεντέλης. Η ομόθυμη αγωνιστική στάση των υγειονομικών και η οργή των πολιτών – χρηστών υγείας φέρνει αποτελέσματα.

 — P.G. Papanikolaou (@PGPapanikolaou) January 10, 2022

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είχαν καταγγείλει ότι διακόπτονται οι εφημερίες και η τακτική λειτουργία με πρόφαση τη μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο. Μάλιστα η απόφαση, όπως είχαν αποκαλύψει, πρωτοκολλήθηκε στις 6/01/2022, ημέρα αργίας.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr