Κρούσματα κορονοϊού στον Ευαγγελισμό και καταγγελία για να μην κάνουν τεστ οι εργαζόμενοι

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό ανέφερε πώς υπάρχει καταγγελία σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι καλούνται να μην κάνουν τεστ καθώς αν βγουν θετικοί θα τεθούν εκτός μάχης την ώρα που τα τμήματα είναι οριακά από προσωπικό.

Μεγάλη είναι η διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων Γιώργο Φερεντίνο πάνω από 90 υγειονομικοί νοσούν με αποτέλεσμα να βγαίνουν εκτός εργασίας.

Κρούσματα κορονοϊού στον Ευαγγελισμό και καταγγελία για να μην κάνουν τεστ οι εργαζόμενοι

«Ένα νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης και αναμένεται να είναι πάνω από 100 τις επόμενες ώρες. Επίσης, πάνω από 90 συνάδελφοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας εδώ και περίπου τέσσερις μήνες» είπε ο ίδιος μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον ίδιο περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι, αθροιστικά, απουσιάζουν από τα πόστα τους. «Αυτό έχει δημιουργήσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση για το υπόλοιπο προσωπικό, το οποίο δουλεύει εδώ και δύο χρόνια σε καθεστώς εντατικοποίησης της εργασίας και αναστολών και προσπαθεί να ανταποκριθεί σε δύσκολες καταστάσεις».

Μέσα σε αυτό το κλίμα με τα τμήματα να δουλεύουν στα όρια τους οι εργαζόμενοι προχωρούν και σε μια πρωτοφανή καταγγελία. «Υπάρχει καταγγελία ότι συνάδελφοι δέχονται πιέσεις να μην κατεβαίνουν να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στα τμήματα σε περίπτωση που το προσωπικό βγει θετικό καθώς το προσωπικό είναι οριακό».

πηγή: ieidiseis.g