Φωτεινή Καρυστινάκη Νοσηλεύτρια Ευαγγελισμού / Η μείωση νοσοκομειακών υπηρεσιών πρόσχημα για την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων

Στο σχέδιο της κυβέρνησης για περικοπή υπηρεσιών των δημοσίων νοσοκομείων αποδίδει η νοσηλεύτρια στον Ευαγγελισμό Φωτεινή Καρυστινάκη, τις ανακοινώσεις περί μείωσης προσωπικού λόγω Covid και διακοπής επισκεπτηρίου.

Όπως κατήγγειλε, η ανακοίνωση για τον Ευαγγελισμό αφορά σε 92 συναδέλφους που μολυνθήκαν και άλλους 100 που παραμένουν σε αναστολή -απλήρωτοι- από σύνολο 3000 στο νοσοκομείο, ενώ η ανακοίνωση μείωσης υπηρεσιών δεν ήρθε από την διοίκηση του Ευαγγελισμού αλλά πρώτα από τον ίδιο τον υπουργό κ. Πλεύρη και μάλιστα από τις 28.12.2021.

Υπενθυμίζοντας ότι 31.3.2022 λήγουν οι συμβάσεις για 21000 συναδέλφους, η κ. Καρυστινάκη κατήγγειλε ακόμα ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο κ. Πατούλης «φτιάχνουν πλατφόρμα για ιδιώτες γιατρούς ώστε να δέχονται περιστατικά με ή non Covid, ενώ δεν χρησιμοποιείται κλειστό ΕΣΠΑ» από το οποίο μπορούν να γίνουν 41000 προσλήψεις.

Παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και τις μειώσεις σε παροχή νοσοκομειακών υπηρεσιών ώστε να μπουν οι ιδιώτες στο παιχνίδι, η Φωτεινή Καρυστινάκη ξεκαθάρισε ότι οι νοσηλευτές προτιμούν να βρίσκονται «γύρω γύρω σε 11 θαλάμους» και να βοηθούν τους ασθενείς ώστε να μην μένει κανένας αβοήθητος και παρά την διακοπή επισκεπτηρίου που ανακοινώθηκε.

avgi.gr