Αθηνά Λινού: Άνοιγμα των σχολείων μόνο με PCR test

Άνοιγμα των σχολείων μόνο με διενέργεια μοριακών τεστ προτείνει η Αθηνά Λινού, καθώς αν επιλεγεί η εξέταση με self test αναγκαστικά «θα κλείσουν, καθώς θα είναι μεγάλη η διασπορά μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η Αθηνά Λινού μίλησε για τον τρόπο που μπορούν ν’ ανοίξουν τα σχολεία, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνον εάν εκπαιδευτικοί και μαθητές κάνουν μοριακά τεστ.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, επεσήμανε ότι η «έκρηξη» των κρουσμάτων της Ομικρον θα είναι τόσο μεγάλη που στην πορεία και εάν δηλαδή επιλεγεί η εξέταση με self test, αναγκαστικά τα σχολεία θα κλείσουν, καθώς θα είναι μεγάλη η διασπορά μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Το γεγονός αυτό υπογράμμισε, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη διάδοση στην περίπτωση που επιλεγεί η συγχώνευση τμημάτων εξαιτίας της απουσίας εκπαιδευτικών προκειμένου να μην κλείσουν τα σχολεία.

Η Αθηνά Λινού, έφερε ως παράδειγμα τις ΗΠΑ, όπου εκεί τα σχολεία κλείνουν εξαιτίας του ότι έχουν νοσήσει πολλοί εκπαιδευτικοί. Αναφερόμενη στη διασπορά της Ομικρον, επεσήμανε ότι τα κρούσματα είναι και θα είναι πάρα πολλά με τη θετικότητα χθες Δευτέρα να είναι στο 25%.

Τέλος, η Αθηνά Λινού για μια ακόμα φορά ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας φορώντας μάσκες παντού ακόμα και μέσα στο σπίτι, ενώ επεσήμανε ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται δυο ημέρες πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων.

πηγή: ieidiseis.gr