Βορίδης: Ενδεχόμενο να μειωθεί το πρωτόκολλο της καραντίνας και σε λιγότερο από 5 μέρες στο δημόσιο τομέα

Η νοσηρότητα που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού θα κρίνει τις αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα.

«Η κυβέρνηση θα τα συζητήσει όλα, αλλά θα τα συζητήσει αφού έχει αυτή τη βασική εικόνα. Αυτή είναι που θα καθορίσει το τι πρόκειται να γίνει και αυτό αφορά όλα τα μέτρα για τα οποία με ρωτάτε», τόνισε ο κ. Βορίδης απαντώντας στην ερώτηση εάν είναι πιθανό να επιβληθεί υποχρεωτικότητα εμβολιασμού από τα 50 έτη.

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι εάν η αύξηση των κρουσμάτων λόγω Όμικρον είναι εκθετική, όμως δεν δημιουργεί πίεση στις ΜΕΘ η διαχείριση θα είναι διαφορετική.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι το 85% των δημοσίων υπαλλήλων είναι εμβολιασμένοι. Επίσης πρόσθεσε ότι η τηλεργασία σε ορισμένες υπηρεσίας φτάνει μέχρι και 50%.

Ο κ. Βορίδης άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το πρωτόκολλο της καραντίνας και σε λιγότερο από πέντε μέρες προκειμένου να μην υπάρξουν κενά στο δημόσιο τομέα.

Στο ερώτημα εάν θα μπορούσε να υπάρξει ακόμη και άρση μέτρων, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι θα μπορούσε να γίνει εάν δεν προκαλεί επιβάρυνση στο σύστημα υγείας.

πηγή: aftodioikisi.gr