Υπουργείο Εργασίας / Για τις εκκρεμείς συντάξεις πιστοποιούνται και οι αποτυχόντες επαγγελματίες

Την ώρα που συνεχίζεται το αδιέξοδο με τις εκκρεμείς συντάξεις, καθώς οι συντάξεις που δεν έχουν αποδοθεί στους δικαιούχους υπολογίζονται σε 400.000 (οι κύριες σταθερά υπερβαίνουν τις 152.000), το υπουργείο Εργασίας ανοίγει νέο «παράθυρο» για την ένταξη των δικηγόρων και των λογιστών στη διαδικασία της απονομής συντάξεων, ακόμα και αυτών που έχουν ήδη αποτύχει να πιστοποιηθούν κατά την προηγούμενη διαδικασία.

Και αυτό καθώς το υπουργείο Εργασίας δίνει το δικαίωμα στο εξής- ως επιπλέον κίνητρο συμμετοχής- να ξαναδοκιμάσουν την «τύχη» τους όχι μόνο μία φορά, αλλά τρεις φορές. Να σημειωθεί ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η β’ φάση της επιμόρφωσης για 1.200 δικηγόρους και λογιστές και στις 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν και οι σχετικές εξετάσεις πιστοποίησης, ενώ στην πρώτη φάση πιστοποίησης πιστοποιήθηκαν μόλις 179 δικηγόροι και λογιστές, μόλις το 17% όσων συμμετείχαν στα μαθήματα επιμόρφωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας:

Επιτρέπεται σε πιστοποιούμενο επαγγελματία να ζητήσει να εξεταστεί, αντί για τις εξετάσεις του κύκλου πιστοποίησης του e-ΕΦΚΑ στον οποίον ζήτησε να συμμετάσχει, σε εξετάσεις άλλου κύκλου πιστοποίησης, μετά από αίτημά του που υποβάλλεται το αργότερο 24 ώρες πριν από την καθορισθείσα έναρξη των εξετάσεων. Το δικαίωμα αυτό παρέχεται δύο φορές. Πιστοποιούμενος επαγγελματίας που αποτυγχάνει σε εξετάσεις δικαιούται να συμμετάσχει σε εξετάσεις επόμενου κύκλου πιστοποίησης. Το δικαίωμα συμμετοχής παρέχεται έως τρεις φορές.

ΠΗΓΗ: avgi.gr