Αποτελέσματα 38ου Συνεδρίου ΟΙΕΛΕ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΟΙΕΛΕ:

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του 38ου Συνεδρίου της ΟΙΕΛΕ σε κλίμα ομοψυχίας και αποφασιστικότητας. Πέρα από τις ιδεολογικές διαφοροποιήσεις και αντιλήψεις, οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων δεσμεύτηκαν να συνεχίσει η Ομοσπονδία με αγωνιστικότητα να παλεύει για τα δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ, αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ και έγκρισης του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΠΑΡΑΤΑΞΗΔΣ ΟΙΕΛΕ 2021ΔΣ ΟΙΕΛΕ 2018Αντιπρόσωποι ΓΣΕΕ2021Αντιπρόσωποι ΓΣΕΕ2018
ΕΝΟΤΗΤΑ89 ψήφοι 12 έδρες98 ψήφοι12 έδρες22
ΠΑΜΕ12 ψήφοι2 έδρες13 ψήφοι2 έδρες
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ8 ψήφοι1 έδρα11 ψήφοι1 έδρα

Διοικητικός Απολογισμός: 89 ναι – 11 όχι – 12 λευκά

Οικονομικός Απολογισμός: 89 ναι – 7 όχι – 16 λευκά

Η κατανομή των εδρών στο νέο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ παραμένει η ίδια όπως και στο προηγούμενο (Ενότητα 12 έδρες, ΠΑΜΕ 2 έδρες, Παρεμβάσεις 1 έδρα). Τις επόμενες ημέρες, όπως προβλέπεται από το καταστατικό της Ομοσπονδίας, ο πλειοψηφών σύνεδρος Γιώργος Χριστόπουλος θα καλέσει το νέο ΔΣ σε συγκρότηση. Η Ενότητα, επίσης, εκλέγει 2 αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή μας ανακοίνωση, η συντριπτική πλειονότητα των συνέδρων τάχθηκε υπέρ του ομοιοεπαγγελματικού χαρακτήρα της Ομοσπονδίας και κατά της μετατροπής της σε κλαδική (σε μια Ομοσπονδία δηλαδή που συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση, εκπαιδευτικοί και μη εκπαιδευτικοί). Η απόφαση αυτή συνάδει με τον ομοιοεπαγγελματικό χαρακτήρα σχεδόν του συνόλου των εκπαιδευτικών συνδικάτων στον πλανήτη.