Τα Αραβικά Εμιράτα βάζουν τέλος στην πενθήμερη εργασία

Πρώτο χτύπημα, μέσος μισθός 6000 δολάρια, δεύτερο χτύπημα τέλος το πενθήμερο, και πλέον στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. θα δουλεύουν μόνο 4 ώρες την Παρασκευή με απόφαση του κράτους, έχοντας και την επιλογή της τηλεργασίας ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν περισσότερες ώρες να φορτίζουν τις μπαταρίες τους και να επιστρέφουν στην εργασία τους ξεκούραστοι.

Στη προσπάθεια τους να προσελκύσουν μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και ξένους εργαζόμενους με προσόντα, τα Η.Α.Ε παίρνουν μια τολμηρή απόφαση, την ώρα που στον υπόλοιπο κόσμο το 8ωρο είναι μακρινή ανάμνηση και πολλοί εργοδότες αναγκάζουν τους υπαλλήλους να μένουν παραπάνω ώρες μέχρι εξαντλήσεως.

Στο δημόσιο όμως θα συνεχίσουν να δουλεύουν 5 μέρες, και μεταθέτουν για το μέλλον τις όποιες αλλαγές.

«Η ευθυγράμμιση με τις παγκόσμιες αγορές θα καταστήσει ευκολότερες για εμάς τις διεθνείς συνεργασίες. Θα αυξήσει τις ημέρες που κάνουμε δουλειές με τον υπόλοιπο κόσμο», εξηγεί ο Nabil Alyousuf, επικεφαλής της International Advisory Group, η οποία εδρεύει στο Ντουμπάι.

Και οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ. Για πρώτη φορά θα θεσπιστεί κατώτατος μισθός, ώστε να εξαλειφθούν οι αδικίες που υφίστανται κυρίως εργάτες χειρωνακτικών εργασιών.

Ενώ συζητείται και κάποιο είδος ασφάλειας, γιατί στη χώρα παρατηρούνται πολλά εργατικά ατυχήματα.

Τα Η. Α. Ε. ανοίγουν το δρόμο στις μουσουλμανικές χώρες που στα εργατικά δικαιώματα είναι αρκετά πίσω σε σχέση με τον δυτικό κόσμο.

πηγή: pelop.gr