Τραυματιοφορείς / Πανελλαδική κινητοποίηση για τις τρομακτικές ελλείψεις στα νοσοκομεία

Πεντάωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία της Αττικής, 24ωρη απεργία στην περιφέρεια – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας

«Τα νοσοκομεία ξέμειναν από τραυματιοφορείς, οι ασθενείς κινδυνεύουν μέσα και έξω από τα νοσοκομεία» Αυτό τονίζει η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων, η οποία πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη πανελλαδική κινητοποίηση με πεντάωρη στάση εργασίας 10:00- 15:00 στα νοσοκομεία της Αθήνας και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της περιφέρειας

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, υπάρχει «τρομακτική έλλειψη τραυματιοφορέων στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας». Την ίδια ώρα, σε 820 τραυματιοφορείς του ΟΑΕΔ η σύμβαση λήγει τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ σε άλλους 440 επικουρικούς η σύμβαση τους λήγει 31 Μαρτίου 2022. «Και μετά τι γίνεται;» διερωτώνται με αγωνία. 

«Δουλεύουμε χωρίς άδειες, με ένα ή κανένα ρεπό την εβδομάδα, παράνομες διπλοβάρδιες, απόγευμα – πρωί – νύχτα. Απλήρωτες δεδουλευμένες βάρδιες από τον Αύγουστο (νύχτες, αργίες εξαιρέσιμα)» τονίζουν οι τραυματιοφορείς, που καταγγέλλουν υπερεντατικοποίηση του ελάχιστου προσωπικού που έχει απομείνει. «Δεν πάει άλλο! Φτάνει η κοροϊδία!» τονίζουν.

Την κινητοποίηση στηρίζει και καλύπτει η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), η οποία διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας. Καλεί την κυβέρνηση να κάνει άμεσα μόνιμες προσλήψεις τραυματιοφορέων και να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους (ΟΑΕΔ – Επικουρικούς) οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας «για να μη θρηνήσουμε λόγω των ελλείψεων ανθρώπινες ζωές».
πηγή: avgi.gr