Ποιοι εξαιρούνται από τα δωρεάν self test που διανέμονται από σήμερα

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, η δωρεάν διάθεση του πρώτου self test για την περίοδο των Χριστουγέννων στους πολίτες, ωστόσο κάποιοι εξαιρούνται από το μέτρο

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ:

Θα διανεμηθεί ένα (1) self test σε όλους τους πολίτες άνω των 18, από τη Δευτέρα 6/12 και ώρα 8:00 έως και το Σάββατο 11/12 και ώρα 17:00.

  • ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι εμβολιασμένοι πολίτες αλλά
  • ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από το Σύστημα Διάθεσης Self- Test όσοι έλαβαν self test το προηγούμενο διάστημα (από 17/11 έως 27/11).

Πού δηλώνεται το αποτέλεσμα του self test

Σημειώνεται πως η ίδια διαδικασία προβλέπεται και για το διάστημα 3/1/2022 έως και 7/1/2022, δηλαδή την αμέσως επόμενη εβδομάδα των γιορτών – οπότε θα διατεθεί το δεύτερο self test.

Την ίδια ώρα, παρόλο που δεν είναι υποχρεωτική η δήλωση του self test, η κυβέρνηση ζητά από τον κόσμο να το δηλώσει στο self-testing.gov.gr – προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εικόνα για την διασπορά του ιού σε χώρα μας.

Εφόσον το μέτρο αποδώσει και οι πολίτες δηλώσουν τα θετικά self test, υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση το μέτρο αυτό να παραμείνει σε σταθερή βάση για τον καλύτερο έλεγχο και των εμβολιασμένων πολίτων.

Τι προκάλεσε την οργή των φαρμακοποιών

Ο ΠΦΣ γνωστοποιεί, παράλληλα, σήμερα πως οι φαρμακοποιοί δεν θα ακολουθήσουν τις οδηγίες της ΗΔΙΚΑ και «δεν θα εκτυπώσουν το φύλλο οδηγιών, δεν θα διαθέσουν φύλλα οδηγιών, δεν θα φωτοτυπήσουν φύλλα οδηγιών».

«Ας είχαν προβλέψει όσοι σχεδίαζαν αυτή την βιαστική ενέργεια τα αυτοδιαγνωστικά tests να είχαν διατεθεί σε ατομικές συσκευασίες και να είχαν προβλέψει να χορηγηθούν 2 self tests σε κάθε δικαιούχο ώστε να καλυφθεί και η πρώτη εβδομάδα του καινούριου χρόνου».

πηγή: dikaiologitika.gr