Κυβερνητικά παιχνίδια με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων

Η κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει ακόμη την ΚΥΑ που προβλέπει ο νόμος για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους εργαζόμενους του Δημοσίου – Σχετική επίκαιρη ερώτηση προς τον υπ. Εσωτερικών κατέθεσε ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Ζαχαριάδης με θέμα: «Κυβερνητικά παιχνίδια με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των Δημοσίων Υπαλλήλων».

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει:

–           Η κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει ακόμη την ΚΥΑ που προβλέπει ο νόμος για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους εργαζόμενους του Δημοσίου.

–           Παρά τις  διαβεβαιώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ακόμη δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο άμεσης μείωσης των αποδοχών τους.

–          Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Δήμων που κινδυνεύουν να δουν στη μισθοδοσία μείωση των αποδοχών  τους κατά 150 ευρώ.                                                                

Ερωτάται ο υπουργός:

1.       Για ποιον λόγο καθυστερεί η έκδοση της ΚΥΑ; Μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο διευθέτησης του ζητήματος και έκδοσής της;

2.       Μήπως ο λόγος της καθυστέρησης σχετίζεται με σχέδια για πετσόκομμα των επιδομάτων;

πηγή: left