ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο ΥπΑΑΤ – Δευτέρα 22/11 στο ΥπΑΑΤ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Την Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, στην Αθήνα (Αχαρνών 2) διενεργούνται εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των μονίμων και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου υπαλλήλων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Υπουργείου μας.

Οι εκλογές αυτές έρχονται μετά από ένα μεγάλο διάστημα αναστολής τους λόγω της πανδημίας και της τραγικής διαχείρισής της από την κυβέρνηση της Ν.Δ.. Μιας διαχείρισης που είχε στο επίκεντρό της την εργαλειοποίηση της πανδημίας παρά την αντιμετώπισή της, στραγγαλίζοντας πολιτικές ελευθερίες και εργασιακά δικαιώματα, αδιαφορώντας παντελώς και προκλητικά για τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Στο Υπουργείο μας, η πανδημία του κορωνοϊού επιτείνει με δραματικό τρόπο τα υφιστάμενα προβλήματα καθώς στη μεγάλη τους πλειοψηφία, οι υπηρεσίες στεγάζονται σε χώρους που δεν διασφαλίζουν τις στοιχειώδεις συνθήκες εργασίας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα ελλιπή και αντιφατικά μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Δυστυχώς, η πολιτική και οι επιλογές της κυβέρνησης της Ν.Δ. δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας. Η συνεχής συρρίκνωση του δημοσίου με την παραχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες και η μη ενίσχυση με προσωπικό ακόμη και κρίσιμων τομέων όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία αποδεικνύουν την ανάλγητη και εμμονική νεοφιλελεύθερη πολιτική αυτής της κυβέρνησης και προμηνύουν την επίθεση που επιφυλάσσουν σε όλο το δημόσιο τομέα.

Αναντίρρητη απόδειξη αποτελεί ο αντιεργατικός νόμος Χατζηδάκη που προσπαθεί να βάλει φρένο σε κάθε απόπειρα των εργαζομένων για διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς και στα δικαιώματα αλλά και να ποινικοποιήσει κάθε προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων και συνδικαλιστικής λειτουργίας και δράσης.

Σε αυτή την πολιτική οφείλουμε, ενωμένοι, να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ πιστή στις αξίες της ελευθερίας, της κοινωνικής προόδου, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης αποτελεί την συνδικαλιστική ριζοσπαστική παράταξη των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων για την συσπείρωση των εργαζομένων στο Δημόσιο, για:

  • την καθιέρωση μιας ανεξάρτητης, αποτελεσματικής, λειτουργικής, με δημοκρατικό συλλογικό έλεγχο και με θεσμική μνήμη Δημόσια Διοίκηση, 
  • την προστασία, αναβάθμιση και ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας,
  • την εξάλειψη των παθογενειών του παρελθόντος, για την οριστική απαλλαγή της δημόσιας διοίκησης από κάθε είδους κυβερνητική-κομματική εξάρτηση 
  • τη θεσμοθέτηση αντικειμενικών και αξιοκρατικών διαδικασιών που θα διασφαλίζουν το ποιοτικό άλμα που έχει ανάγκη σήμερα ο Δημόσιος Τομέας και απαιτεί ο Έλληνας πολίτης.

Ήμαστε ενάντια σε οποιοδήποτε αξιολογητικό σύστημα με τιμωρητικά χαρακτηριστικά που οδηγεί στην πλήρωση πολιτικών σκοπών για περιστολή δαπανών, απολύσεις, διαθεσιμότητες κλπ. Όμως, μαζί με όλο το δημοσιο-υπαλληλικό κίνημα δεν είμαστε εναντίον ενός συστήματος αξιολόγησης, με στόχο τη δημοκρατική μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης που θα αναδεικνύει τα εγγενή προβλήματα που υπάρχουν στη Δημόσια Διοίκηση, θα θεμελιώνει τη Δημοκρατική σχέση της Δημόσιας Διοίκησης με την Κοινωνία και θα καταρρίπτει επιτέλους όλους τους μύθους για το αντιπαραγωγικό και μεγάλο Δημόσιο.

Ήμαστε απέναντι σε αυταρχικές και βίαιες πολιτικές περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων που διχάζουν και ματώνουν την κοινωνία, πληγώνοντας τη δημοκρατία.

Απαιτούμε την ενίσχυση με προσωπικό, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε όλοι οι συνάδελφοι/ισσες να εργάζονται σε συνθήκες ασφάλειας και εργασιακής αξιοπρέπειας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

το εκρηκτικό κοκτέϊλ ανικανότητας και κοροϊδίας από την πλευρά της κυβέρνησης μας έχει μεταφέρει σε ένα δυστοπικό περιβάλλον στο οποίο επικρατεί ο θάνατος της λογικής.

Προτρέπουμε και στηρίζουμε όλους τους εργαζόμενους/νες να ξεπεράσουν τους όποιους ενδοιασμούς και να κάνουν χρήση του δικαιώματος εμβολιασμού και να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό ενώ είμαστε ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με απολύσεις και αναστολές εργασίας των εργαζομένων. Παράλληλα ζητάμε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς χωρίς διακρίσεις με: 

– δωρεάν τακτικά self-test και rapid-test για όλους τους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, 

– χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας – υγειονομικού υλικού (όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό κλπ.) σε σταθερή βάση,

– συνεχή καθαρισμό των χώρων εργασίας και ιδιαίτερα των κοινόχρηστων χώρων (χώροι υγιεινής, ανελκυστήρες κ.ά.),

– παρουσία γιατρού εργασίας,

-ενημέρωση στους χώρους εργασίας για τα οφέλη και την ασφάλεια του εμβολιασμού,

– αποτελεσματική διεύρυνση και οργάνωση της τηλεργασίας, με θέσπιση σαφούς και συμπαγούς πλαισίου ρύθμισης και κανόνων και όχι επιλεκτικής με ασαφής διατάξεις όπου η κάθε Δ/νση κάνει ότι καταλαβαίνει όπως συμβαίνει στο Υπουργείο μας.

Μόνο με τη συμμετοχή μας, ενωμένοι, μπορούμε να αντισταθούμε, να εξασφαλίσουμε νίκες και να υπερασπίσουμε την εργασία μας, τους μισθούς μας και τις δημοκρατικές ελευθερίες μας.

Καλούμε όλες και όλους που πιστεύουν στην ισότητα, την αλληλεγγύη, την δημοκρατία και την ελευθερία να ψηφίσουν και να στηρίξουν την ριζοσπαστική και προοδευτική συνδικαλιστική παράταξη 

 ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Α’ Υπηρεσιακό  (Μόνιμοι)

Ασημακόπουλος Αντώνιος του Αθανασίου

Δημόπουλος Δημήτρης του Ευαγγέλου

Καλλιόπη Κοκκινάκη του Θεοχάρη

Λουράντος Κυριάκος του Αναστασίου

Μπαγκής Νικόλαος του Ιωάννη

Παναγιώτου Αλεξία του Άγγελου

Παπαδόπουλος Κων/νος του Βάϊου

Ράγιας Βασίλης του Ανδρέα

Σταματοπούλου Ιωάννα του Γεωργίου

Τσιλίκας Παναγιώτης του Δημητρίου

Φουλίδη Άννα του Ευθυμίου

Α’ Υπηρεσιακό  (ΙΔΑΧ)

Παππάς Δημήτριος του Ιωάννη

Β’ Υπηρεσιακό  (Μόνιμοι)

Κάππα Χρυσάνθη του Θεοδώρου

Β’ Υπηρεσιακό  (ΙΔΑΧ)

Καποτέλης Φώτης του Γεωργίου