Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ξανά αστυνομική βία κατά εκπαιδευτικών (Vid)

Για μία ακόμα φορά βία και γκλοπ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Νέοι προπηλακισμοί και χρήση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά εκπαιδευτικών σημειώθηκαν για μία ακόμα φορά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και στη σημερινή συγκέντρωση η παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ ήταν ισχυρήΔιμοιρία βρισκόταν μερικά βήματα από την πορεία των εκπαιδευτικών, με σκοπό να τους περιορίσουν σε δύο λωρίδες, ενώ σημειώθηκαν επεισόδια όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στα μπλοκ των εκπαιδευτικών πραγματοποιώντας και περιορισμένη χρήση χημικών.

Την ίδια ώρα, ΜΑΤ απέκλεισαν το δρόμο στην κάτω πλευρά του Συντάγματος, όπου χτύπησαν και έσπρωξαν διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές προσέγγισαν τη Βουλή από την πλευρά της Μεγάλης Βρετάνιας., όπου και εκεί δυνάμεις των ΜΑΤ ανέκοψαν την πρόσβασή τους στο οδόστρωμα.

ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ δηλώνουν ανυποχώρητες στην απόφαση για απεργία-αποχή και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Πλέον και η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών.

Υπενθυμίζεται ότι το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής δέχτηκε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις, με χημικά, προπηλακισμούς και την αύρα.

https://www.facebook.com/watch/alfavita.gr/

ΠΗΓΗ: alfavita.gr