Ψήφισμα ΓΣ ΑΔΕΔΥ για τις φασιστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα

Ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση είναι τεράστια πρόκληση οι φασιστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στον Εύοσμο και στην Ηλιούπολη σε βάρος των φοιτητικών συλλόγων και μελών οργανώσεων.

Η κυβέρνηση φέρει βαριά ευθύνη καθώς και η Αστυνομία ανέχτηκε την ασύδοτη παρουσία των φασιστών ενώ σε αρκετές περιπτώσεις στη Θεσσαλονίκη προχώρησε σε επιθέσεις κατά των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων.

Είναι απαράδεκτη η ανάσυρση της θεωρίας των δύο άκρων, όταν τα νέα τάγματα εφόδου των φασιστών προχωράνε σε δολοφονικές επιθέσεις.

Δεν θα επιτρέψουμε το πισωγύρισμα στις κατακτήσεις του αντιφασιστικού και του δημοκρατικού κινήματος. Δεν θα επιτρέψουμε να πισωγυρίσουμε στην περίοδο που τα τάγματα εφόδου έφτασαν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, έκαναν δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και κατά μεταναστών, όπως των Αιγύπτιων αλιεργατών.

Απαιτούμε τη σύλληψη, την παραδειγματική τιμωρία των φασιστών που οργάνωσαν τις επιθέσεις.

Καλούμε σε συμμετοχή στην αντιφασιστική κινητοποίηση την Πέμπτη, 7 του Οκτώβρη, ώρα 6:30, στο Εφετείο Αθήνας (Λ. Αλεξάνδρας), καθώς και στο αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 9 του Οκτώβρη 2021, ώρα 15:00, στην Ομόνοια, στον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

2021.10.06 – Ψήφισμα ΓΣ – Για τις φασιστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα