Η τεράστια κοροϊδία με τα αναδρομικά των συνταξιούχων δεν έχει προηγούμενο

1.Μετά την κατάργηση της 13ης σύνταξης, οι συνταξιούχοι με τις περικοπές τους(908 εκ. ευρώ έχασαν) χρηματοδοτούν τις κάλπικες αυξήσεις, που υποσχόταν η κυβέρνηση.

2.Απο τα 4.000 και 5.000 ευρώ των αναδρομικών, που προεξοφλούσε καθημερινά ο φιλοκυβερνητικός τύπος, μόνο 8% των συνταξιούχων, πήρε μεσοσταθμικά 195 ευρώ αναδρομικά, δηλαδή 8,4 ευρώ ανά μήνα και αυτά, θα δοθούν σε 5 ετήσιες δόσεις ως το 2023.Άλλοι 70.000 θα περιμένουν μήνες για να πάρουν ψίχουλα.

3.Οι συνταξιούχοι με τις περικοπές τους, χρηματοδοτούν, τις αυξήσεις στα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, την καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος τον προσεχή Δεκέμβρη , τα νέο τζογαδόρικο κεφαλαιοποιητικό σύστημα του «ατομικού κουμπαρά» και το κοινωνικό μέρισμα(αν δοθεί τέτοιο).

4.Την ώρα που η κυβέρνηση κλείνει συμφωνία 10 δις για τις φρεγάτες, στις δίκες που εκκρεμούν οι νομικοί παραστάτες του Κράτους, ισχυρίζονται επίσημα ότι δεν πρέπει να δικαιωθούν οι συνταξιούχοι, γιατί η χώρα έχει ανάγκη για αμυντικές δαπάνες.

5.Ενα εκατομμύριο συνταξιούχοι που έχουν συντάξεις μικρότερες από 1.000 ευρώ, δεν έχουν δει την παραμικρή αύξηση, την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει.

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει τον πόλεμο στους συνταξιούχους.

Ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας μας τα αναλύει στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη.

ΠΗΓΗ Facebook