Το ΕΚΑ καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση εργαζομένων στο κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής στα Γλυκά Νερά

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση εργαζομένων στο κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής στα Γλυκά Νερά. Η εταιρεία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι το κατάστημα κλείνει και μόνο τρείς συνάδελφοι δεν θα μεταφερθούν στην μητρική εταιρία, με την πρόφαση ότι είναι πλήρης σε προσωπικό. Σημειώνεται ότι οι τρεις συνάδελφοι έχουν πάνω από 15 χρόνια προϋπηρεσία, έχουν ενεργή συνδικαλιστική δράση και όλο αυτό το διάστημα δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Ο ένας από αυτούς είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ) και οι άλλοι δύο, δραστήρια μέλη του σωματείου. Μάλιστα η εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής στις 4/1/2021 ξυλοκόπησε έναν εκ των τριών συναδέλφων και σήμερα έρχεται και τον απολύει! Είναι ξεκάθαρο ότι οι συνάδελφοι απολύονται γιατί αντιστέκονταν, πάλευαν οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους, για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και αυτό χάλαγε τα σχέδια της εργοδοσίας, που θέλει να επικρατήσει σιγή ιχθύος μέσα στον χώρο.

Η απόλυση των συναδέλφων μας είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι εργοδότες εντείνουν την επίθεσή τους απέναντι στους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα τώρα που με τον νόμο Χατζηδάκη η κυβέρνηση έχει προσθέσει ένα ακόμα όπλο στα χέρια των εργοδοτών για να τσακίζουν δικαιώματα. Για να εφαρμόζει τα σχέδια της η εργοδοσία θέλει τους εργαζόμενους να μην αντιδρούν, να είναι αποκομμένοι από τα σωματεία τους, απομονωμένοι, να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, να είναι φθηνοί, με ατομικές συμβάσεις. Αυτόν τον στόχο έχουν οι εκδικητικές απολύσεις στη Γενική Ταχυδρομική.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων στη Γενική Ταχυδρομική και καλεί τα Σωματεία μέλη του να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις.Παλεύουμε να παρθούν πίσω οι απολύσεις των συναδέλφων μας και να απορροφηθούν στην μητρική εταιρεία με αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας από το κατάστημα των Γλυκών Νερών. Όλοι οι εργαζόμενοι να προσληφθούν στην μητρική εταιρία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια.
  • Αναγνώριση προϋπηρεσίας στο κατάστημα franchise ως προϋπηρεσία στη μητρική. Καμιά βλαπτική μεταβολή σε μισθούς και δικαιώματα.
  • Ανάκληση όλων των απολύσεων της τελευταίας διετίας.

Το Δ.Σ.