Πλεύρης: Καμιά μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών

Μόνο για έξι μήνες, μέχρι τον Μάϊο του 2022 θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών και υγειονομικών, ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης στη διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμιά μονιμοποίηση.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν είναι εξασφαλισμένη η προκήρυξη των θέσεων όλων των συμβασιούχων ώστε να συμμετάσχουν με αυξημένη μοριοδότηση.

Ο υπουργός Υγείας όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και στην ανακοίνωση του το ΑΡΜΑ, τους είπε ακόμα ότι όσον αφορά στους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση ανανέωσης των συμβάσεων τους αν και ο ίδιος θα κάνει θετική εισήγηση.

Ο Θάνος Πλεύρης δεν απάντησε, επίσης, για το εάν θα θεσμοθετηθεί η δυνατότητα προκήρυξης διαγωνισμών, για πρόσληψη προσωπικού στα νοσοκομεία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από 1/1/2022.

Όσον αφορά τους εργαζομένους μέσω ΟΑΕΔ, τους ενημέρωσε ότι υπάρχει δέσμευση του υπουργείου Εργασίας, για παράταση ενός έτους και περιμένει την σχετική απόφαση.

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΔΗΝ σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της αναμένεται να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Πηγή : https://left.gr