Ιδιώτες γιατροί σε Κέντρα Υγείας και Πρωτοβάθμια – Έρχεται το νομοσχέδιο


Με ρυθμούς εξπρές ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr το νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τις αλλαγές που προωθούνται. Άλλωστε έως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει ήδη οι μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια, δεδομένων των δεσμεύσεων που έχει η χώρα απέναντι στους θεσμούς.

Ήδη οι βασικές αλλαγές που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουν ενσωματωθεί στο κείμενο του νομοσχεδίου το οποίο εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα για τη συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα για αλλαγές σε Κέντρα Υγείας και δομές, αλλά και για την ενίσχυση του συστήματος της Πρωτοβάθμιας με νέα μηχανήματα.

Όπως αποκάλυψε το ethnos.gr, η ηγεσία του υπουργείου υγείας σχεδιάζει να κάνει «λίφτινγκ» στα κέντρα υγείας με τη συμβολή ιδιωτών, χωρίς ωστόσο όπως αναφέρουν πηγές να επηρεαστεί ο τρόπος που σήμερα εξυπηρετούνται οι πολίτες ο οποίος θα συνεχίσει να είναι δωρεάν. 

Πηγή : https://www.ethnos.gr

δικό μας σχόλιο: το θέμα είναι πόσο θα κοστίσουν στο κράτος αυτές οι αλλαγές, άρα και στους πολίτες, είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω φορολογίας.. διότι ως γνωστόν ιδιώτες χωρίς το κέρδος δεν πάνε παρέα. Εν αναμονή…