Ξεκινάει η δικαστική διαμάχη για τα νηπιαγωγεία-κοντέϊνερ στον Δήμο Αθηνών

Εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των περιοίκων της περιοχής στα Πατήσια και της Δημοτικής αρχής του Κ. Μπακογιάννη για την απόφαση του τελευταίου να ιδρύσει με fast track διαδικασίες νηπιαγωγεία σε τάξεις – κοντέϊνερ επί της οδού Ιακωβάτων στα Πατήσια.

Μετά την επιβολή των ΜΑΤ στην περιοχή, περίοικοι της οδού Ιακωβάτων προσέφυγαν στην δικαιοσύνη δια των δικηγόρων τους Γιώργου Η. Νικολόπουλου και Χρήστου Διαλεκτού οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης και αίτησης αναστολής εναντίον της απόφασης του Δήμου Αθηναίων να ιδρύσει τα 153 ο και 154 ο νηπιαγωγεία επί της οδού Ιακωβάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα βασικά επιχειρήματα των κατοίκων αφορούν αφενός στην προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου υποστηρίζουν ότι προκύπτουν ζητήματα ασφαλείας και προσβασιμότητας των παιδιών.

Έπειτα από επικοινωνία με τους ανωτέρω δικηγόρους, μας ενημέρωσαν ότι πριν λίγες ημέρες συζητήθηκε το αίτημα της προσωρινής διαταγής και στις 8/9/2021 θα συζητηθεί η αίτηση αναστολής.

Όπως αναρωτήθηκε ο δικηγόρος της υπόθεσης Γιώργος Νικολόπουλος «τι θα γίνει αν ένα παιδί τρέξει και περάσει τις γραμμές του τρένου οι οποίες είναι σε απόσταση 11 μέτρων από την είσοδο των αιθουσών κοντέϊνερ» και συμπλήρωσε ο δικηγόρος Χρήστος Διαλεκτός πως «η κοπή δέντρων δίχως προγενέστερη τεχνική έκθεση-μελέτη, άγει σε υποβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος».

Αντίθετα, οι δικηγόροι του Δήμου Αθηναίων υποστηρίζουν πως η διαδικασία ίδρυσης νηπιαγωγείων έγινε με ειδικές διατάξεις και ότι η συμμετοχή των παιδιών στην 2χρονη προσχολική εκπαίδευση εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Σημειωτέον ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει αποφασίσει την τοποθέτηση κοντέϊνερ- αιθουσών νηπιαγωγείων και σε άλλες περιοχές του Δήμου, όπως η Κυψέλη, γεγονός που προμηνύει περαιτέρω δικαστικές εξελίξεις.

athensinlaw.gr