ΑΧΕΠΑ: Σοβαρή καταγγελία για εικονικό εμβολιασμό πολιτικού στη Θεσσαλονίκη

Ένα πρωτοφανές περιστατικό που αφορά σε εικονικό εμβολιασμό ενός πολιτικού στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μπάμπης Κοροξένος, στη διάρκεια της κινητοποίησης εναντίον των κυρώσεων για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. 

Όπως καταγγέλλει, το πολιτικό πρόσωπο της περιοχής πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου σε προγραμματισμένο ραντεβού αλλά την ώρα που θα έπρεπε να εμβολιαστεί, ο Διοικητής του Νοσοκομείου αφαίρεσε  τη σύριγγα από τη νοσηλεύτρια που επρόκειτο να κάνει το εμβόλιο.

Πήρε πιστοποιητικό χωρίς να εμβολιαστεί ποτέ

«Στις 22 Μαΐου στις 2:15 το μεσημέρι, πολιτικό πρόσωπο ήρθε να εμβολιαστεί στο νοσοκομείο. Πέρασε όλη την διαδικασία καταγραφής αλλά την ώρα που πήγε να τον εμβολιάσει η νοσοκόμα, ο διοικητής πήρε την σύριγγα και είπε πως θα τον εμβολιάσει ο ίδιος στο γραφείο του. Δεν ξέρουμε τι έγινε και αν το έκανε, αλλά μετά πήρε κανονικά πιστοποιητικό. Αν είναι έτσι να πάρουμε πιστοποιητικά και όλοι οι υγειονομικοί που δεν εμβολιαζόμαστε» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Εργαζομένων.

Από τα λεγόμενά του, που έχουν αναρτηθεί στο ιστότοπο της εφημερίδας «Μακεδονία», προκύπτει ζήτημα συμπαιγνίας του Διοικητή του Νοσοκομείου Παναγιώτη Παντελιάδη. Ο μεν Διοικητής δεν έχει προβεί ακόμη σε απάντηση για το θέμα, ο δε κ. Κοροξένος αναφέρει ότι γνωρίζει τις συνέπειες που μπορεί να έχει εξαιτίας της καταγγελίας του αλλά προτρέπει τις εισαγγελικές αρχές, να παρέμβουν και να ερευνήσουν τα λεγόμενά του: «Περιμένω να με κυνηγήσουν αύριο, αλλά αντί να κυνηγήσουν εμένα, μήπως θα έπρεπε να παρέμβει ο εισαγγελέας και να κάνει έρευνα στο νοσοκομείο; Έδωσα ημερομηνία και ώρα. Να δει ποιος πέρασε εκείνη την ώρα που είναι πολιτικό πρόσωπο και ποιος γιατρός υπέγραψε αυτόν τον εμβολιασμό και ποια είναι η νοσηλεύτρια που το έκανε» σημείωσε.

Πάντως, για την απόδειξη ή μη των λεγομένων, παραδέχεται ότι οι συνάδελφοί μπορεί να υποκύψουν σε πιέσεις αλλά προτρέπει τον εμπλεκόμενο πολιτικό να κάνει τεστ αντισωμάτων: «Αν γίνει αυτό, εγώ προκαλώ τον άνθρωπο που ήρθε να κάνει το εμβόλιο, να κάνει τεστ αντισωμάτων…» καταλήγει. Όπως είναι αναμενόμενο, μετά την πολύ σοβαρή καταγγελία, παρά την μεγάλη καθυστέρηση, αναμένεται ότι θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση του Νοσοκομείου ή του Διοικητή.

Αυγέρη: «Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν»

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι σύμφωνα με ανάρτηση της Αν. Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρας Αυγέρη, λίγη ώρα αργότερα, οι φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό για το περιστατικό. Η Βουλευτής Β’ ΘεΕσσαλονίκης, σημειώνει: «Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν εδώ και καιρό. Τώρα παίρνουν τη μορφή επώνυμης καταγγελίας. Διαψεύδει το Υπουργείο; Μέχρι στιγμής σιγή ασυρμάτου, όπως και από την διοίκηση του Νοσοκομείου…».

Διοικητής ΑΧΕΠΑ: «Αν υπάρχουν στοιχεία, στον εισαγγελέα»

Ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, κάλεσε τον κ. Κοροξενό να προχωρήσει σε συγκεκριμένη καταγγελία, με στοιχεία και ονόματα, στις αρμόδιες Αρχές.

«Αν έχει κάτι συγκεκριμένο να πει ο κ. Κοροξενός, να βγει και να το καταθέσει δημόσια, με ονόματα και στοιχεία. Ο εισαγγελέας και οποιαδήποτε άλλη αρμόδια αρχή θα ελέγξει τη σοβαρότητα της καταγγελίας, αν υπάρχουν ψευδή ή πλασματικά πιστοποιητικά και ό,τι άλλο», δήλωσε στο iatronet.gr και πρόσθεσε: «Ο κ.Κοροξενός είναι ένας εργαζόμενος ο οποίος από τις 365 μέρες του χρόνου λείπει τις 290. Εννέα με δέκα μήνες το χρόνο δεν βρίσκεται στην εργασία του. Αν έχει στοιχεία για πλασματικά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή για οποιαδήποτε άλλη παράτυπη ή παράνομη πράξη, να τα καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές. Από τον έλεγχο θα προκύψει η αξιοπιστία και του κύριου Κοροξενού και της καταγγελίας του».

Αντίστοιχα στο makthes.gr τόνισε: «Ας δώσει όλα τα στοιχεία και τα ονόματα για να ελεγχθεί το περιστατικό. Είναι το μόνο εύκολο να ελέγξουμε αν έχει γίνει ο εμβολιασμός και στα αρχεία και με τεστ αντισωμάτων».

πηγή tvxs