Τράπεζα Πειραιώς: Γενικός ξεσηκωμός για νέο λουκέτο

Κινητοποίηση την Παρασκευή 27 Αυγούστου στις 8 π.μ. έξω από την Τράπεζα Πειραιώς στα Λιμενάρια Θάσου διοργανώνουν το Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας – Θάσου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιράχης, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναριών (Το κάστρο)

Αντιδρούν στην απόφαση της διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς να κλείσει οριστικά το κατάστημα Λιμεναρίων, το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα στην νότιο τμήμα της Θάσου που καλύπτει τις ανάγκες 6.000 κατοίκων και πoλλών περισσότερων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σημειώνουν ότι «το κλείσιμο του υποκαταστήματος στα Λιμενάρια όπως και δεκάδων άλλων σε όλη την χώρα, εντάσσεται στην συνολικότερη πολιτική αναδιαρθρώσεων των τραπεζών που προωθούν σχέδιο για κλείσιμο καταστημάτων, μειώσεις προσωπικού, μειώσεις μισθών, ηλεκτρονική εργασία, διεύρυνση ελαστικών μορφών απασχόλησης με στόχο την μείωση του λειτουργικού κόστους».

Παράλληλα τονίζουν πως «η απαράδεκτη και αδιάλλακτη στάση τις διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το κατάστημα στο νότιο τμήμα της Θάσου, δημιουργεί ταυτόχρονα μεγάλα προβλήματα στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά ούτε αντέχουν το κόστος των συνεχών μετακινήσεων στην πρωτεύουσα του νησιού».

Να σημειωθεί, ότι τo ζήτημα με το ξαφνικό κλείσιμο υποκαταστημάτων Τραπεζών και ΑΤΜ σε πολλές περιοχές της χώρας (και ιδίως στην επαρχία) έχει προκαλέσει μπαράζ αντιδράσεων από τοπικούς φορείς και πολίτες.

aftodioikisi.gr