ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Lidl – «Μας φέρνουν από τις 4 το πρωί»

Tο Σωματείο Εργαζομένων LIDL Αττικής με καυστική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα social media αναφέρεται στην απελπιστική κατάσταση με τη διεύρυνση ωραρίου στα καταστήματα κάνοντας λόγο για ρόλο… «λαγού» της επιχείρησης ώστε και άλλα Σούπερ Μάρκετ να υλοποιήσουν αργά ή γρήγορα το ίδιο μέτρο!

Καταγγέλλουν μάλιστα ότι συνάδελφοί τους υποχρεώνονται να πιάνουν δουλειά από τις 4 και 5 το πρωί με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται και οικονομικά με το κόστος μετακίνησης τους αφού πολλοί δεν έχουν ιδιωτικό μέσο μεταφοράς.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL

Η εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου, η δουλειά τις Κυριακές, το σμπαράλιασμα του σταθερού ημερησίου χρόνου εργασίας είναι τα νέα βάρη που φορτώνουν Κυβέρνηση και εργοδοσία στις πλάτες των εργαζόμενων. Ήδη η πολυεθνική LIDL άρχισε να εφαρμόζει το διευρυμένο ωράριο στα καταστήματα της από τις αρχές της κοινής υπουργικής απόφασης για διεύρυνση του ωραρίου αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το υποκριτικό πρόσωπο της του δήθεν ΄΄ΤΟΠ ΕΡΓΟΔΟΤΗ,, παίζοντας παράλληλα το ρόλο του ΄΄λαγού,, ώστε και οι υπόλοιποι επιχειρηματικοί όμιλοι στο χώρο των Σούπερ Μάρκετ να υλοποιήσουν αργά η γρήγορα το μέτρο της διεύρυνσης του ωραρίου.

Συνάδελφοι-ισσες

Το σωματείο μας ήδη από τις αρχές εφαρμογής του μέτρου τον Ιούνιο προχώρησε σε έντονη διαμαρτυρία σε διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας απαιτώντας από την εταιρεία να ανακαλέσει το μέτρο καθώς επίσης και να σταματήσει και το απαράδεκτο φαινόμενο εργαζόμενοι σε συγκεκριμένα καταστήματα του Ν. Αττικής να υποχρεώνονται να πιάνουν δουλειά από τις 4 και 5 το πρωί με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται και οικονομικά με το κόστος μετακίνησης τους αφού πολλοί συνάδελφοι μας δεν έχουν ιδιωτικό μέσο μεταφοράς και υποχρεώνονται να πάρουν ταξί αφού εκείνη την ώρα δεν υπάρχουν Μ.Μ.Μ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1.Την ανάκληση της απόφασης για διεύρυνση του ωραρίου ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

  1. Κανένας εργαζόμενος να μην υποχρεούται σε παροχή εργασίας πριν τις 6 το πρωί. Όπου και αν παραστεί έκτακτη ανάγκη η μετακίνηση του εργαζόμενου προς τον χώρο εργασίας του να γίνεται με έξοδα της εταιρείας.
  2. Κατάργηση του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ. Βρισκόμαστε σε επιφυλακή για να αποκρούσουμε την εφαρμογή του.

4.ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ. Οι Κυριακές ανήκουν σε εμάς, τις οικογένειες και τα παιδιά μας.

  1. Επαναφορά όλων των επιμέρους ειδικοτήτων και επαγγελμάτων μας στα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ .
  2. 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα για όλους τους συναδέλφους 4ωρης και 6ωρης απασχόλησης.

ΤΟ Δ.Σ.

AFTODIOIKISI.GR