Λευτέρης Αυγενάκης / Έκοψε τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού των δήμων!

Αποκλείει, πρώτη φορά ύστερα από 40 χρόνια, από την άθληση περισσότερα από 120.000 άτομα, με πρόσχημα και την πανδημία, και οδηγεί 1.300 γυμναστές στην ανεργία

«Ουφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με προσωπική εντολή στις υπηρεσίες της ΓΓΑ, η οποία κοινοποιήθηκε στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφάσισε τη διακοπή της οικονομικής συμμετοχής της ΓΓΑ στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού τα οποία υλοποιούνται μέσω των δήμων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και συνεχίζει:

«Την ίδια ημέρα που ‘ξεπροβόδιζε’ την παραολυμπιακή ομάδα στην αναχώρησή της για το Τόκιο και έβγαζε υποκριτικά λογύδρια για την υποστήριξη των αθλητών με αναπηρία, ο ίδιος είχε αποφασίσει την περικοπή των 700 ειδικών τμημάτων μαζικού αθλητισμού ΑμεΑ, στα οποία συμμετέχουν περισσότερα από 5.000 άτομα.

Η περικοπή των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού αποκλείει από την άθληση περισσότερα από 120.000 άτομα τρίτης ηλικίας, γυναίκες, αναπήρους, Ρομά, παιδιά και όλους τους κατοίκους της περιφέρειας και των νησιών της χώρας. Η ανεκδιήγητη απόφαση αφορά 5.000 τμήματα αθλουμένων και οδηγεί 1.300 γυμναστές στην ανεργία.

Η σχετική απόφαση -με προσχηματική επίκληση στην πανδημία και τον κορωνοϊό-, όταν ήδη έχουν ‘ανοίξει’ όλες οι αθλητικές δραστηριότητες, ακόμη και η διά ζώσης παρακολούθηση αγώνων από χιλιάδες φιλάθλους, είναι καταστροφική για τη σωματική και ψυχική υγεία χιλιάδων πολιτών.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης καταγράφεται ως ο υφυπουργός Αθλητισμού που, ενώ υπέγραψε δαπάνη 20.000 ευρώ μόνο για προσωπικές φωτογραφίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και θα ταξιδέψει δύο φορές σε διάστημα ενός μηνός -με την κουστωδία του- στην ιαπωνική πρωτεύουσα, πίσω από τις κάμερες περικόπτει τα προγράμματα μαζικής άθλησης.

Αυτά δεν είχαν διακοπεί ποτέ από τη σύστασή τους το 1981 έως σήμερα. Στα χρόνια δε της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα άδεια ταμεία, τα εν λόγω προγράμματα αυξήθηκαν και εμπλουτίστηκαν με νέο και πιο ευέλικτο οργανωτικό πλαίσιο.

Η προσωπική εντολή του Λευτέρη Αυγενάκη στις υπηρεσίες της ΓΓΑ για διακοπή τους, χωρίς την τήρηση ούτε των πιο στοιχειωδών νόμιμων διαδικασιών, αποδεικνύει για άλλη μια φορά, πέρα από τον αυταρχισμό του, και την ανύπαρκτη σχέση του με τον αθλητισμό».

avgi.gr