ΔΤ απολυμένων Εργαζόμενων Παιδικού Σταθμού και Ταμείου Αλληλοβοήθειας ΥΠΠΟΑ 29.7.21

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή κας Φωτεινής Μπακαδήμα, η Υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε “νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ” το ν. 4598/2019 με τον οποίο προβλέφθηκε ότι, μαζί με τον παιδικό σταθμό για τα παιδιά των υπαλλήλων, μεταφέρονται στο Υπουργείο και οι εργαζόμενοι του Ταμείου Αλληλοβοήθειας.
Η κ. Μενδώνη μάλλον ξεχνάει σε ποιου κόμματος την κυβέρνηση συμμετέχει. Ο ν. 4598/2019 για τη μεταφορά του παιδικού σταθμού από το Ταμείο στο Υπουργείο υπερψηφίστηκε το Φεβρουάριο του 2019 από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες. Και πάντως, το άρθρο 7 για τη μεταφορά των εργαζομένων ψηφίστηκε και από τη Νέα Δημοκρατία, με την εισηγήτριά της κ. Όλγα Κεφαλογιάννη να δηλώνει ότι οι βουλευτές της ΝΔ υπερψηφίζουν τη διαταξη για τη μεταφορά του προσωπικού.
Τη συνταγματικότητα της διάταξης την επιβεβαίωσε η μόνη αρμόδια, ανεξαρτητη αρχή του ΑΣΕΠ και δεν την αμφισβήτησε κανείς άλλος πλην της ίδιας της κ. Μενδώνη με κατά παραγγελία της γνωμοδότηση.
Ανεξάρτητα απ’ όλα τα άλλα, όμως, θέλει μεγάλο θράσος να ισχυρίζεται ότι είναι “φιλεργατική” η επιλογή της να καταβάλει αποζημιώσεις στους εργαζόμενους που απέλυσε αντί να πράξει αυτό που και οι βουλευτές της ΝΔ αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων αναγνώρισαν ως αυτονόητο, δηλαδή να μεταφέρει στο Υπουργείο μαζί με τον παιδικό σταθμό και τους εργαζόμενους.
Η προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση “μεταβίβασης της εκμετάλλευσης” (δλδ μεταφοράς δραστηριότητας από έναν φορέα σε άλλο) αποτελεί στοιχειώδες και αυτονόητο κεκτημένο του εθνικού και ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού. Δυστυχώς, φαίνεται, όχι για την κ. Μενδώνη.

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι παιδικού σταθμού και Ταμείου Αλληλοβοήθειας ΥΠΠΟΑ