Η ΝΔ φέρνει ασφαλιστικό εμπνευσμένο από τον δικτάτορα Πινοσέτ μέσα στο… καλοκαίρι – Η σύνταξη σου γίνεται ατομική ευθύνη

Τώρα δηλώνουν «γιατί οι νέοι να εισφέρουν για τις αποδοχές της προηγούμενης γενιάς και να μην πληρώνουν για τις δικές τους συντάξεις;».


Ασφαλιστικό εμπνευσμένο από τον Χιλιανό δικτάτορα Πινοσέτ, ετοιμάζεται να φέρει η ΝΔ μέσα στο καλοκαίρι. Με την κίνηση αυτή στοχεύουν σε ένα σύστημα αποταμίευσης που βασίζεται στον «ατομικό κουμπαρά».

Ολα άρχισαν πριν από τρία χρόνια σε μία αποστροφή του λόγου του Κώστα Καραγκούνη στον Νews 24/7 στους 88,6 κατά την οποία ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι αν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση, τότε στον τομέα του ασφαλιστικού θα εφαρμόσει το σύστημα που πρώτος εφάρμοσε ο Χιλιανός δυνάστης.

Έτσι, αμέσως μετά το εργασιακό και την 10ωρη ημερήσια εργασία, η κυβέρνηση φέρνει στην ουσία την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων. Με τον χρόνο εργασίας υποστήριζαν ότι οι εργαζόμενοι «θα ορίζουν το ωράριό τους», ενώ τώρα δηλώνουν «γιατί οι νέοι να εισφέρουν για τις αποδοχές της προηγούμενης γενιάς και να μην πληρώνουν για τις δικές τους συντάξεις;».

Πρόκειται για μία κίνηση που αναιρεί τον χαρακτήρα του δημόσιου κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος και τον διανεμητικό του χαρακτήρα και καταλύει τη βασική αρχή της ‘αλληλεγγύης των γενεών’, επιχειρώντας έναν χυδαίο κοινωνικό αυτοματισμό.

Μάλιστα, είναι τόσο ‘φιλολαϊκό’ το νέο ασφαλιστικό που προεκλογικά η Ν.Δ. το είχε κατηγορηματικά διαψεύσει.  Ο λαός θα κληθεί να πληρώσει ξανά τα σπασμένα.

Πηγή: http://www.rosa.gr