Δημόσιο: Αλλαγές για δημοσίους υπαλλήλους – Καταργούνται & τα self test

Επιστρέφουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στην Β΄ και την Α΄ κατηγορία υψηλού κινδύνου. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, διευκρινίζοντας ότι όσοι υπάλληλοι ανήκουν στην Α΄ κατηγορία θα τοποθετούνται σε υπηρεσίες back office, που δεν έχουν, δηλαδή,  επαφή με το κοινό.

Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα κρίνεται από τη διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού, η αξιοποίηση τους στις κατάλληλες θέσεις, αναλόγως της κατηγόριας κινδύνου που ανήκουν.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών από το Δημόσιο θα γίνεται πλέον κατά προτίμηση αλλά όχι αποκλειστικά με προγραμματισμένα ραντεβού και με τους κανόνες που ισχύουν στο λιανεμπόριο. Δηλαδή, 1 πολίτης ανά 16 τετραγωνικά μέτρα. Επιπλέον, τόνισε ότι οι μάσκες επιβάλλονται και σε εξωτερικούς χώρους, όπου παρατηρούνται ουρές.

– Εξαίρεση από την υποχρέωση  self test για τους πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους αλλά και τους αθλούμενους στα γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και της δεύτερης δόσης.

aftodioikisi.gr