Θοδωρής Μπαλτάς: Είναι ώρα του αγώνα! Όλοι και όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Τετάρτης 16 Ιουνίου 2021

Η ΔΟΕ, η μεγαλύτερη ομοσπονδία εργαζομένων στη χώρα, έχει να επιδείξει αγώνες και αγώνες για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, αλλά και συμπόρευση στα γενικότερα αιτήματα της κοινωνίας και άλλων κλάδων.

Αγώνες απεργιακούς 2 μηνών απέναντι στην άδικη μεταχείριση, όπως αυτή της εξαίρεσης των εκπαιδευτικών από επιδόματα που έπαιρνε όλο το υπόλοιπο δημόσιο, πολυήμερους απεργιακούς αγώνες για την κατάργηση του ΠΔ 152 που προέβλεπε «ατομική» αξιολόγηση και «ατομικές» απολύσεις 15% των εκπαιδευτικών, αγώνες απεργιακούς για την υπεράσπιση και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, για τα δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των αναπληρωτών που για χρόνια πολλά με μια βαλίτσα στο χέρι υπηρετούν τη δημόσια εκπαίδευση με συμβάσεις που έχουν ημερομηνία λήξης, αγώνες απεργιακούς για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, απεργιακούς αγώνες για την υπεράσπιση των συνδικάτων και των διαδικασιών του, αγώνες και δράσεις για τη νομοθέτηση της δίχρονης φοίτησης στο νηπιαγωγείο, για την υπεράσπιση του θεσμού του αιρετού που η κυβέρνηση της Ν.Δ. –μεταξύ άλλων- έσβησε με διορισμένους και δοτούς, αγώνες για καλύτερους όρους λειτουργίας των σχολείων (που δυστυχώς δεν πήρε υπόψη η κυβέρνηση Ν.Δ.) εν μέσω κορωνοϊού.

Χτες, απέναντι σε ένα νομοσχέδιο έκτρωμα , ένα νομοσχέδιο σύγχρονου «νεοδημοκρατικού» μεσαίωνα που χτυπά την εργασία, τον χρόνο εργασίας των εργαζομένων, που αναδεικνύει την υπερωρία ως τη λύση για την εργασία και όχι προσλήψεις νέων εργαζομένων, που αντί να μειώσει την ελαστική εργασία την επεκτείνει και τη νομοθετεί με ατομικές συμβάσεις, που χτυπά τα σωματεία και την απεργία, που διαλύει το ΣΕΠΕ, που θέλει να γυρίσει τον τροχό της ιστορίας ενάμιση αιώνα πίσω μη λογαριάζοντας αγώνες και θυσίες ζωής των εργαζομένων, δεν θα μπορούσε παρά να απαντήσει με ΑΠΕΡΓΙΑ την ημέρα ψήφισής του-και ταυτόχρονα να καλέσει όλες και όλους , τις ομοσπονδίες εργαζομένων και την ΑΔΕΔΥ να πράξουν το ίδιο – εναρμονιζόμενη με την ίδια την έννοια του δασκάλου ως κοινωνικού μαχητή!

Των εκπαιδευτικών που υπερασπίζονται τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, την ενίσχυσή της, τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, γενικότερα όλων των εργαζομένων, και κυρίως των μαθητών που είχαν όλα αυτά τα χρόνια και που ως νέους ανθρώπους το νομοσχέδιο αυτό, αν ψηφιστεί ή αν δεν πέσει, τους επιφυλάσσει μια ζωή χωρίς δικαιώματα!

Δεν είναι ώρα να αναφερθούμε για στάσεις και εκτιμήσεις ξεχωριστά των παρατάξεων. Είναι ώρα του αγώνα. Το νομοσχέδιο αυτό και αν ψηφιστεί δεν θα μακροημερεύσει. Η ιστορία θα γράψει: Οι εκπαιδευτικοί ήταν μπροστά, δεν σιώπησαν!

Όλοι και όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Τετάρτης 16 Ιουνίου 2021, όλοι και όλες στον δρόμο και στις απεργιακές συγκεντρώσεις!