Θ. Μπαλτάς- Στις 10 Ιουνίου η απεργία πρέπει να είναι καθολική –πανεργατική

Στην εποχή της τεχνολογικής επανάστασης, της τεχνητής νοημοσύνης, στην εποχή που οι κατακτήσεις του ανθρωπίνου πνεύματος είναι τέτοιες που έπρεπε να ωφελούνται από αυτές η εργασία και οι εργαζόμενοι με μείωση του χρόνου εργασίας, έρχεται η Ν.Δ. ως αιχμή του δόρατος του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και με νόμους και πρακτικές νομιμοποιεί το χτύπημα της εργασίας και των εργαζομένων.

  • Κατάργηση του οχτάωρου με θεσμοθέτηση 10ωρου
  • Απλήρωτες υπερωρίες
  • Aτομικές συμβάσεις που θα σχετίζονται με το αστικό και όχι με το εργατικό δίκαιο.
  • «Ευελιξία» απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες με υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών για την καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων.

Απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο και σε αυτές τις πολιτικές έχουμε χρέος να αντιδράσουμε να απεργήσουμε την Πέμπτη 10 Ιουνίου και να κλιμακώσουμε με στόχο την πτώση αυτών των νομοθετημάτων.

Η απεργία πρέπει να είναι καθολική –πανεργατική όχι μόνο γιατί ο καθένας και η καθεμιά ξεχωριστά είτε άμεσα είτε έμμεσα το νομοσχέδιο αυτό θα το βρει μπροστά του, αλλά κυρίως για τους νέους ανθρώπους, τους νέους εργαζόμενους που θα πλήξει περισσότερο από όλους! Δεν θα αφήσουμε τους νέους, τους νέους εργαζόμενους μόνους απέναντι στις επιδιώξεις του Μητσοτάκη, μόνους απέναντι στην επισφάλεια, στην ομηρία μεταξύ ανεργίας και «εθελοντικών-ατομικών» συμβάσεων, μόνους σε μια ζωή χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

Η Κυβέρνηση που φέρνει απέναντί της τους εργαζόμενους και τη νεολαία να αρχίσει να μετρά τον χρόνο της …Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε ήδη!