Φαββατάς: Εγκαίνια με τυμπανοκρουσίες για την πεζογέφυρα στη Θουρία-Γιατί ζήτησε συγγνώμη

Η νέα πεζογέφυρα στον Ξερίλα εγκαινιάστηκε το Σάββατο αργά το απόγευμα στη Θουρία από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας. Πρόκειται για τη γέφυρα που είχε καταρρεύσει από τις πλημμύρες το 2016, και τελικά το Σάββατο 22 Μαΐου 2021, 5 χρόνια μετά, παραδόθηκε επίσημα και εγκαινιάστηκε. Σκληρή κριτική προς τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας ασκεί ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κοσμόπουλου, Δημήτρης Φαββατάς, τόσο για το χρονικό διάστημα που απαιτήθηκε για να γίνει ένα τόσο μικρό έργο που ταλαιπωρούσε εδώ και πέντε χρόνια τους κατοίκους της περιοχής, ζητώντας μάλιστα ο ίδιος συγγνώμη, όσο και για την επισημότητα των εγκαινίων της πεζογέφυρας, χαρακτηρίζοντας ως “περιττές τυμπανοκρουσίες” τα εγκαίνια του έργου.

ΦΑΒΒΑΤΑΣ: “Η ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΘΟΥΡΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ”

Τι αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κοσμόπουλου “Καλαμάτα Μπροστά”, Δημήτρης Φαββατάς

“Με «ιδιαίτερες τιμές» και περισσές τυμπανοκρουσίες πραγματοποίησε το Σάββατο, 22 Μαΐου 2021, η δημοτική αρχή τα εγκαίνια της πεζογέφυρας στη Θουρία, σαν να επρόκειτο για ένα μεγαλόπνοο και μεγαλεπήβολο έργο.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πεζογέφυρα μόλις 16 μέτρων προϋπολογισμού 107.000 €, η οποία είχε καταρρεύσει στις πλημμύρες του 2016. Τόσο η προηγούμενη αλλά κυρίως η παρούσα δημοτική αρχή χρειάστηκαν περίπου 5 χρόνια, για να αποπερατώσουν ένα περιορισμένου βεληνεκούς και προϋπολογισμού έργο, το οποίο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να μην ταλαιπωρεί τόσα χρόνια τους συνδημότες μας, που το είχαν ανάγκη για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Αν και η τοπική κοινότητα Θουρίας και εγώ προσωπικά είχαμε φέρει επανειλημμένως το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή εκώφευε για χρόνια.

“Και όταν επιτέλους εδέησε να αφουγκραστεί τις ανάγκες των κατοίκων και να πράξει το αυτονόητο, το παρουσίασε σαν ένα έργο – σταθμό για την τοπική κοινωνία”.

Αισθάνομαι, λοιπόν, την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από τους δημότες της Θουρίας και την πολύχρονη ταλαιπωρία τους και ευελπιστώ στο μέλλον τέτοια απλά αλλά και τόσο σημαντικά για την καθημερινότητα των κατοίκων έργα να αντιμετωπίζονται άμεσα και με μεγαλύτερη υπευθυνότητα”.

ΠΗΓΗ