Ρέθυμνο / Ξυλοδαρμό εργαζομένου από πρόεδρο κοινότητας καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων

  • Ο εργαζόμενος δέχθηκε επίθεση από τον πρόεδρο της κοινότητας, με τον Σύλλογο των εργαζομένων να τον αποκαλεί «νταή» και «τραμπούκο»

Τραμπουκισμό μετά ξυλοδαρμού από αιρετό σε εργαζόμενο της κοινότητας Βιράν Επισκοπής του Δήμου Ρεθύμνου, καταγγέλλει ο  Σύλλογος εργαζομένων και προειδοποιεί ότι «δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί ο νόμος της ζούγκλας στην πλάτη των εργαζομένων».

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους «το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου που ο νταής Πρόεδρος έδρασε ως κοινός τραμπούκος», χτυπώντας συνάδελφό τους χειριστή.

Για την ακρίβεια και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα όταν συνεργείο του δήμου βρισκόταν σε χωριό της δημοτικής ενότητας Αρκαδίου για την εκτέλεση εργασιών. Κατά τη διάρκεια αυτών, ένας εργαζόμενος «χτύπησε» σωλήνα, με αποτέλεσμα να σπάσει, ο πρόεδρος του χωριού ενοχλημένος εξύβρισε τον εργαζόμενο, ο οποίος ανταπέδωσε και η λεκτική αντιπαράθεση κατέληξε σε ξυλοδαρμό του εργαζομένου.

Ο Σύλλογος εργαζομένων Ρεθύμνου καλεί «την τοπική κοινωνία να αποδοκιμάσει τον νταή Πρόεδρο και να προστατεύσει τους εργαζόμενους του Δήμου».

Ακολουθεί ολόκληρη η καταγγελία του Σύλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ρεθύμνου

«Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον Πρόεδρο της κοινότητας Βιράν Επισκοπής και Έρφων για την πρωτοφανή επίθεση σε συνάδελφο χειριστή του δήμου μας με τραγική κατάληξη τον άγριο ξυλοδαρμό του συναδέλφου μας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου που ο νταής Πρόεδρος έδρασε ως κοινός τραμπούκος. Ο νταής Πρόεδρος θα ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ στην Ελληνική δικαιοσύνη, όμως το περιστατικό καταγράφεται στην κοινωνική μνήμη και είναι συνέχεια ανάλογων συμπεριφορών από δημότες προς τους εργαζόμενους. Ο ξυλοδαρμός του συναδέλφου είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί ο νόμος της ζούγκλας στην πλάτη των εργαζομένων. Οι συνάδελφοι δίνουν τιτάνιο αγώνα σε περίοδο πανδημίας ώστε η πόλη να είναι ασφαλής προς όλους. Δεν ζητάμε το σεβασμό, τον ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

Καλούμε το Δήμαρχο κ. Μαρινάκη, τη Δημοτική Αρχή και τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης να καταδικάσουν την επίθεση και τον Πρόεδρο τραμπούκο και να ζητήσουν την παραδειγματική του τιμωρία. Τους καλούμε να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του συναδέλφου μας και θα στηρίξουμε ολόψυχα τον αγώνα του για δικαίωση.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Καλούμε την τοπική κοινωνία να αποδοκιμάσει τον νταή Πρόεδρο και να προστατεύσει τους εργαζόμενους του Δήμου από ανάλογα περιστατικά».

πηγή