Μπαράζ ωμών παρεμβάσεων κυβερνητικών στελεχών στις αποφάσεις των επιδημιολόγων

«Ας κάνουν λίγο κράτει οι επιδημιολόγοι με τις προβλέψεις για αύξηση κρουσμάτων», είπε σε συνέντευξη του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ομολογώντας εμμέσως πλην σαφώς, ότι η κυβέρνηση κινεί τα νήματα στην επιτροπή των ειδικών και όταν κάποιοι διαφωνούν με τις επιλογές της, τους βγάζουν στη σέντρα.

Συγκεκριμένα, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις προβλέψεις ορισμένων επιστημόνων που κάνουν λόγο για αύξηση κρουσμάτων το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά την άρση του lockdown και το άνοιγμα του τουρισμού, ο υφυπουργός αντέδρασε σαν να ήταν ο ίδιος λοιμωξιολόγος.

«Αυτό που εγώ γνωρίζω, είναι ότι προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν. Προβλέψεις γίνονταν και πριν, μιλούσαν για εκθετική αύξηση των νοσηλειών, των εισαγωγών σε ΜΕΘ, των κρουσμάτων και διαψεύσθηκαν. Η πολιτική που εφαρμόζουμε εδώ και 1,5 μήνα με τις «ανάσες» ελευθερίας που δώσαμε, απέδωσε.

»Οι πολίτες κατάλαβαν, μαζί και οι επιστήμονες, ότι μπορούμε να έχουμε υψηλότερη συμμόρφωση, καλύτερη διαχείριση της πανδημίας και του ρίσκου αυτής με το να έχουμε συγκεκριμένες δραστηριότητες σε λειτουργία που δεν επιβαρύνουν επιδημιολογικά την κοινότητα.

» Άρα, ας κάνουν λίγο κράτει οι επιδημιολόγοι με τις προβλέψεις και ας κοιτάνε τις τάσεις, που είναι πτωτικές»…

Να σημειώσουμε ότι αυτή η ευθεία παρέμβαση του κ. Σκέρτσου δεν είναι πρωτοφανής. Ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση αποφάσισε, από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα να επιτρέπεται πιλοτικά με τη χρήση του κωδικού 6, ενώ οι ειδικοί ήταν εκ διαμέτρου αντίθετοι με την άρση της εν λόγω απαγόρευσης, και επιπλέον όλοι θυμόμαστε και την «εισήγηση Γεραπετρίτη» για «ελεγχόμενη επανεκκίνηση», την οποία είχαν καταγγείλει μέλη της επιτροπής ως ωμή παρέμβαση στο έργο τους.

με πληροφορίες από dikaiologitika.gr