Ακόμη δεν ψηφίστηκε ο νόμος για το εργασιακό και άρχισαν τα όργανα.. Καταγγελία

Η καταγγελία όπως έφθασε στο Militaire.gr από τις Σέρρες καταρρίπτει όσα ημέρες υποστηρίζει τώρα από τις τηλεοράσεις ο υπουργός Εργασίας Κώστας Χατζιδάκης για το εργασιακό του νομοσχέδιο…

 Σέρρες 18-05-2021 

Το νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση για τα εργασιακά (και ψηφίζεται την άλλη εβδομάδα) αναφέρει ότι, για τις υπερωρίες θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου αν θα κάνει υπερωρία που τον προτείνει ο εργοδότης. Αν αρνηθεί ο εργαζόμενος δεν έχει καμία επίπτωση.  

Πριν ακόμη ψηφιστεί το νομοσχέδιο εταιρία με πάνω από 50 εργαζόμενους στο Ν. Σερρών ζήτησε από 10 εργαζομένους της να κάνουν υπερωρία. Κάποιοι από αυτούς αρνήθηκαν και τότε η εταιρία προέβη σε ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΠΛΗΞΗ?? και τους «εκβιάζει να συμμορφωθούν»… καταλαβαίνεται σε τις ατραπούς οδηγούμαστε.. 

 η οποία είναι η παρακάτω, που για ευνόητους λόγους προστασίας των εργαζομένων έχουν σβηστεί τα στοιχεία όλων.  Στην διάθεση του καθενός τα έγγραφα. 

….///..ΑΕ 

…. 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΠΛΗΞΗ 

ΗΜΕΡ: 14/05/2021 

Ο υπογραφών το  παρόν        …….                   με ειδικότητα εργάτης  χειροδιαλ…. δηλώνω ότι, δέχθηκα παρατήρηση από τον διότι αρνήθηκα να εργαστώ υπερεργασιακά για μία ώρα τις ημερομηνίες 12/05, 13/05 και 14/05 επηρεάζοντας την ορθή λειτουργία της παραγωγής του εργοστασίου , και δηλώνω ότι από εδώ και στο εξής θα συμμορφωθώ με τους κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας που τηρούνται στο εργοστάσιο. 

  Για την       ΑΕ 

 Ο ΥΠΕΥΘΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ                               Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ 

        .¨¨   /        ….//  …. 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 

../  /… 

………. 

Όπως καταλαβαίνεται οι εταιρίες με την ψήφιση του νόμου, θα «οργιάσουν» στην καταστρατήγηση του νόμου σε βάρος κάθε εργαζομένου που θα μπορούν πλέον και με τον νόμο, να ζητούν από τους εργαζόμενους να εργάζονται υπερωρίες δίχως αμοιβή, παρά μόνο με ρεπό (για τις ώρες των υπερωριών) κι αυτό το ρεπό να το παίρνουν εντός 6μήνου!! Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι….  

ΠΗΓΗ