ΑΡΜΑ- Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Συμβολική έως Υπονομευτική η «συμμετοχή» τους στην Απεργία στις 6 Μάη.

Την Πέμπτη 6 Μάη τα Συνδικάτα με την 24ωρη Απεργία δίνουν τη ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον Εργασιακό Αρμαγεδδών που φέρνει στη Βουλή η Κυβέρνηση της Ν.Δ.

«Να μη γυρίσει πίσω η Ιστορία!» φωνάζουν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία, παίρνοντας μέρος την Πέμπτη στην μεγάλη απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, ζητώντας να μην περάσει το Αντεργατικό Νομοσχέδιο.

Την απάντηση στον κ. Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του θα δώσουν οι εργαζόμενοι αύριο, στις 6 του Μάη, τιμώντας ουσιαστικά και  αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά, «Λέγοντας ΟΧΙ στο αντεργατικό νομοσχέδιο, στην κατάργηση του οκτάωρου και στις ατομικές συμβάσεις! Λέγοντας ΟΧΙ στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Λέγοντας ΟΧΙ στον κυβερνητικό εμπαιγμό και τον εργασιακό μεσαίωνα!!..

Απέναντι στη στράτευση ΟΛΩΝ των Συνδικαλιστικών δυνάμεων στην επιτυχία της Απεργίας στις 6 Μάη, Μοναδική Θλιβερή παραφωνία  αποτελεί η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ).

Που ενώ γνώριζε από τις 15 Απριλίου(!!) και είχε ενημερωθεί σχετικά, Πρόεδρος και Γ. Γραμματέας για την Απόφαση της ΑΔΕΔΥ για την Απεργία στις 6 Μάη, την έκδοση σχετικού Απεργιακού Υλικού( Αφίσα- Ανακοίνωση)  δεν πήραν καμία πρωτοβουλία  20 ημέρες τώρα, στους χώρους των Νοσοκομείων, της Πρόνοιας, της Α Θμίας και του ΕΚΑΒ  για την ενημέρωση των εργαζομένων, για τα σχέδια της Κυβέρνησης για το 8ωρο και τις ατομικές συμβάσεις , τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την απλήρωτη εργασία, τη κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Μάλιστα, πολλά Σωματεία, κυρίως στη Περιφέρεια, που έχουν τη πλειοψηφία η ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ,  δεν πήραν ΚΑΜΙΑ πρωτοβουλία  για να συμμετέχουν οι ίδιοι και οι εργαζόμενοι στην Απεργία στις 6 Μάη, επικαλούμενοι, δεν ντρέπονται κιόλας καθόλου, ότι δεν έχουν σχετική ενημέρωση από τη ΠΟΕΔΗΝ, ούτε έχει αναρτηθεί κάτι σχετικό στο site της ΠΟΕΔΗΝ!!. Τι κι αν η χώρα ΟΛΗ έχει ξεσηκωθεί και η Κοινωνία θα δώσει το παρόν στις 6 Μάη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εργοδοτική πλειοψηφία του Σωματείου του Γ. Ν Έδεσσας, που ενημέρωνε την Τετάρτη 5/5, τους εργαζόμενους ότι δεν ξέρει κάτι για απεργία στις 6 Μάη!!.

Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) τι έκανε για να σώσει τουλάχιστον, τα προσχήματα; Την Τετάρτη 5/5, παραμονή της Απεργιακής Κινητοποίησης και Συγκέντρωσης,  βγήκε στις 11:00 το πρωί(!!)  μια μικρή «τηλεγραφική» Ανακοίνωση με τα Αιτήματα, για τα μάτια του Κόσμου. Και προφανώς πολλά Σωματεία της Υγείας, με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΉ ΕΥΘΥΝΗ της πλειοψηφίας ή δεν θα συμμετέχουν στην Απεργία ή θα την υπονομεύσουν ανοιχτά και ξεκάθαρα.

Αυτή είναι η «συμβολή» της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)  και η ξεκάθαρη υπονόμευση της Απεργιακής Κινητοποίησης στις 6 Μάη.

Πλέον στα Λεξικά, στη λέξη Υπονόμευση, θα προστεθεί και νέο ερμηνευτικό λήμμα: Η Πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στην Απεργία στις 6 Μάη. Τόσο απλά…

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ στις 6 ΜΑΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΘΗΝΑ Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00 Προσυγκέντρωση Υγειονομικών 10:30 Σταδίου και Κοραή