Κρούσματα κορονοϊού σε Λύκεια της Αλεξανδρούπολης & της Ορεστιάδας – Κλείνουν συνεχώς τμήματα

Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε σχολικές μονάδες της Αλεξανδρούπολης αλλά και της Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία 3 τμημάτων στο 2ο Λύκειο Αλεξανδρούπολης, 1 τμήμα της Γ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης αλλά και τμήματα του 1ου ΕΠΑΛ Ορεστιάδας και του 2ου ΓΕΛ Ορεστιάδας.

 Tα τμήματα θα είναι σε καραντίνα μέχρι τις 27 Απριλίου.

Οι πρώτες ανιχνεύσεις έγιναν μέσα από την διαδικασία του self test ενώ σε δεύτερο χρόνο οι μαθητές προχώρησαν σε επαναληπτικό μοριακό τεστ με το οποίο επιβεβαίωσαν το αρχικό θετικό αποτέλεσμα.

Μετά απο επικοινωνία που είχαμε με την διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Ελένη Πλακωτή μας επιβεβαίβωσε την είδηση και τόνισε πως όπως φαίνεται λειτούργησαν καλά τα self test.

Σύμφωνα με την Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός της ημέρας θα αυξηθεί ο αριθμός των τμημάτων που θα ανασταλεί η λειτουργίας τους, καθώς αναμένονται και άλλα αποτελέσματα από μοριακά τεστ.

Παράλληλα συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό σε όλο τον Έβρο.

Σήμερα, 15 Απριλίου 2021 κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν σε περιοχές του Έβρου δωρεάν ελέγχους ανίχνευσης της νόσου Covid_19 από τις 10:00 έως 15:00.

  • Κ.Υ. Ορεστιάδας
  • Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
  • Λαϊκή Αγορά Αλεξανδρούπολης
  • Κτελ Αλεξανδρούπολης

Για τη μετακίνησή τους με σκοπό τη συμμετοχή στην δειγματοληψία για έλεγχο με rapid tests οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Έπειτα οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και λήψη του δείγματος για τον κορονοϊό. 

Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ covid-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

ΠΗΓΗ